Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 7 juni 2013

Ypsi, een klein en bang konijn...

Ypsi is hier woensdag gearriveerd vanuit Ieper.  De vorige eigenaar zou vanaf juli op kot gaan voor haar studies, en het konijn mocht helaas niet mee.  Thuisblijven kon ook niet, dus werden wij hierover gecontacteerd, of we het konijn konden opvangen.
Ik heb hem toen meteen in een groot hok geplaatst om even te bekomen.  Daarna ook nog even gecheckt voor het geslacht, en het bleek een vrouwtje te zijn.
Nu had ik wel de indruk dat ze altijd met grote oogjes zat te kijken, weggedoken in het hoekje van het hok.  Zoiets kan natuurlijk zijn door de verandering van omgeving...
Speedy moest ook nog even de transportbox controleren op verdoken knabbels...
Maar toen ik haar donderdagavond nog even wou knuffelen, wat ze ontzettend agressief... Grommen, weg en weer lopen en aanvallen met de voorpootjes. Uiteindelijk slaagde ik erin om haar te pakken en kon ik haar geruststellen bij een knuffel. Ik heb het dan nog even nagevraagd bij haar vorige eigenaar, en dit deed Ypsi daar ook blijkbaar, alleen niet naar haar baasje.
Omdat we een konijn met dergelijk gedrag niet meteen ter adoptie kunnen plaatsen, blijft ze nog even in Oostkamp om aan haar gedrag te werken en veel aandacht te geven!
Vandaag heb ik haar met het goede weer wat buiten in de tuin gezet, met de bovenkant van haar hok op het gras.  Gelukkig kon ik haar nu wel zonder al te veel problemen oppakken... Dus hopelijk komt er snel verbetering in haar gedrag naar de mensen toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.