MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

De Blijvertjes in Oostkamp

Sommige dieren kunnen er erg aan toe zijn als ze de opvang binnenkomen.  Ze krijgen hier de beste zorgen, en worden pas ter adoptie geplaatst als ze helemaal genezen zijn.
Helaas zijn er ook soms gevallen die blijvende zorg nodig hebben of die gehandicapt zijn, waardoor we ze niet gaan plaatsen. Deze zullen we in de opvang houden, en een zo goed mogelijk leven trachten te geven.

WERKWIJZE METER/PETERSCHAP
Je kan wel deze konijnen financieel adopteren vanaf 5€ per maand. (minimale verbintenis voor 6 maand, dus 30€) Jouw naam komt dan bij de foto van het konijn op deze blog te staan als meter of peter, en je krijgt een certificaat toegestuurd.
Het bedrag kan je storten op onze rekening BE89 9730 8729 5485 (IBAN ARSPBE22) met vermelding "meter/peter + naam van het konijn".  Gelieve ons ook een mailtje te sturen met je adresgegevens, zodat we het certificaat kunnen opsturen.

DIT ZIJN DE BLIJVERTJES BIJ VICKY IN OOSTKAMP


TRENT (ID17W427)
geboren op 1/10/2017
ram (gecastreerd op 20/3/2018)- 1/10/2017 - klein formaat
jong van gevonden voedster
Trent is heel schuw van aard, zeker geen knuffelkonijn
TONKA (ID17W254)
binnengekomen op 31/7/2017
voedster - mei 2017 - klein formaat
vondeling - halfwildje maar behoorlijk tam en lief
Nestje kwam uit bij graafwerken op een bouwwerf en verder met de hand opgevoed
Een goed afgesloten ren is een must voor halfwilde konijntjes

************************************************************
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JULIETTE
(in de opvang sinds 17 augustus 2015)

Soms weet je dat je gewoon MOET reageren op een advertentie, zelfs al is er totaal geen plaats meer in de opvang, maar voor deze meid wou ik wel even rijden en het verschil maken... Dit speciale konijn werd gratis aangeboden op een zoekertjessite en ze bleef maar door mijn hoofd spoken. Want als ik haar niet zou ophalen, waar zou ze dan terecht komen? En wie zou zo'n verminkt konijn willen in huis halen? 
Haar verhaal: Ze is geboren in januari 2014. De eigenaars dachten dat ze een mannetje en een vrouwtje hadden, maar het bleken twee vrouwtjes te zijn, waarvan er eentje beviel van o.a. dit konijntje. Maar het ander vrouwtje was jaloers, en heeft de kleintjes gebeten en heeft de oortjes bijna helemaal afgeknabbeld. Blijkbaar heeft ze er verder niet te veel last van, en we gaan haar in de opvang houden in een ruim afgesloten buitenhok, want er mag ook geen regen of zo in haar oortjes geraken. Ze is omwille van haar hormonaal gedrag (met teveel schijnzwangerschappen) ook gesteriliseerd in april 2016.
METER/PETER: Anja - Astrid
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FEANORA
(in de opvang sinds 21 juni 2016)
Feanora werd gevonden op een gekende dumpplaats in regio Kortrijk.  Ik moest die dag toevallig in de buurt zijn, en besloot om toch maar even langs te rijden, want je weet maar nooit... En ja hoor, ik zag daar een bruin konijntje langs de toegangsweg zitten... Ik kon haar vrij snel in de vangkooi lokken, en het was duidelijk waarom ze gedumpt werd: grote tandproblemen!!!
Haar snijtanden werden verwijderd op 15 juli 2016 en op 2 september 2016 werd ze geopereerd omwille van een abces aan haar tanden, maar genas heel snel. Op 27 maart werd haar laatste snijtand die terug gegroeid was, uitgehaald.
In mei had de vrijwilliger het deurtje van het verblijf niet goed dichtgedaan, en ze was "ontsnapt" op de konijnenkoer. Samen met vriendje Peyton liep ze vrolijk rond, en het klikte wonderwel met de andere konijnen.  En daarom vormen ze nu een gezellig buitengroepje.  Ze stond nog zolang ter adoptie, maar ik wist wel dat konijnen met tandproblemen weinig kans maken, dus is ze omgetoverd tot een blijvertje...
METER/PETER: Goedele T
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ORSINO
(in de opvang sinds 12 februari 2017)
Orsino is een langharig konijn dat werd afgestaan wegens scheiding.  Langharige konijnen zijn ook niet echt goed in trek om te adopteren.  Woppy was na de dood van Lapino en Lemmy alleen gevallen, en de partners die ik voor haar uitgekozen had, moest ze niets van weten.  Tot ik het een paar dagen laten probeerde met Orsino (ons beertje), en het was meteen grote liefde. Op zich een gezond konijntje, maar door zijn speciale vacht geraakt het toch wel snel in de klit...
METER/PETER: Christine
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
XYLO
(in de opvang sinds 12 november 2016)
Xylo was één van de 15 konijnen die we weggehaald hebben uit zwaar verwaarloosde omstandigheden, samen met Knaller uit Breda.  De konijntjes zaten verschrikkelijk klein, voedsters hadden nestjes na elkaar, en de gezondheidstoestand van sommige konijnen was heel zwak.  We namen dus ook een aantal EC patiëntjes mee, waaronder Xylo.  Ondertussen woont hij bij medewerkster Roos.  hij is heel lief, zijn hoofdje staat al minder schuin, maar heeft ook last van cherry eyes waar hij nog voor behandeld moet worden. 
METER/PETER: Stephanie D - Emma B
------------------------------------------------------------------------------------------------------------DE ZIEKENBOEG
Soms komen konijntjes in slechte toestand binnen, en zijn nog niet meteen geschikt voor adoptie.  Dan verblijven ze langere tijd in de ziekenboeg tot ze helemaal hersteld zijn.

METER/PETER: /
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KONIJNTJES KUNNEN ZEKER MEERDERE METERS of PETERS HEBBEN
Alle steun voor deze konijnen en andere konijnen uit de opvang is van harte welkom!!  

Steun ons door een extra klik bij je online aankopen!!!

3 opmerkingen:

  1. mijn knagers hun spullen komen allemaal van zooplus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou graag meter worden van Dido. Wij hebben zelf Franse Hangoren,binnenshuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou graag meter worden van orsino, langharig konijntje

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.