Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

ADOPTIE INFORMATIE

Dit zijn de algemene adoptievoorwaarden 
van Het Vrolijke Konijnenhol VZW.  

ALGEMENE INFORMATIE
Mannetjes worden hier standaard gecastreerd om te voorkomen dat er nog mee gekweekt wordt, want er zijn al genoeg sukkelaars. Als ze nog moeten geopereerd worden, staat dit er ook bij. Mannetjes kunnen ten vroegste 2 weken na hun castratie geadopteerd worden, aangezien ze nog 2 weken vruchtbaar zijn na hun operatie. Deze mannetjes kunnen wel al gereserveerd worden. Het is uiteraard ten strengste verboden om met onze opvangkonijntjes te kweken.

Denk eraan dat de levensverwachting van een konijn tussen de 6 en 14 jaar ligt, dus je verbindt je voor een lange termijn!!! Bovendien plaatsen we de dieren het liefst per 2, omdat het sociale dieren zijn.  Alleen in een hok raken ze gestresst. We proberen hier in de opvang de konijnen al te koppelen, maar uiteraard kunnen we ook proberen om jouw konijn aan een konijn uit de opvang te koppelen. Mocht om de één of andere reden niet meer voor het opvangkonijn gezorgd kunnen worden, is het verplicht deze terug naar de opvang te brengen.

Bovendien worden de konijnen ook standaard ingeënt tegen RHD1 en Myxomatose (Novibac) en tegen RHD2 (Filavac of Eravac volgens beschikbaarheid) . We verwachten ook van onze adoptanten dat ze de konijnen (half)jaarlijks laten vaccineren naargelang het gebruikte vaccin.

Om onze kosten een beetje te dekken voor de castratie/sterilisatie vragen we een minimum bijdrage van 75€ per konijn.  Voor een gesteriliseerde voedster vragen we 150€. Meer mag uiteraard altijd, zeker als je weet dat een castratie minimaal 60€ kost en het vaccin is rond de 30€... 

Wij zijn ook geen voorstander van konijnen voor (kleine) kinderen.  Het is helaas een algemene misvatting dat konijnen goede huisdieren zijn voor beginners.  Konijnen hebben specifieke noden en het is belangrijk je goed te informeren vooraleer over te gaan tot een aankoop/adoptie.

We vinden de volgende zaken zeer belangrijk voor het welzijn van de konijnen:
* een vriendje/vriendinnetje
* voldoende huppelruimte, bij voorkeur in een afgesloten ren (dit in functie van roofdieren en katten)
* gezonde voeding (korrels, hooi, groenten)
* ontspanningsmogelijkheden om de verveling tegen te gaan

Over de groottes van de aangeboden konijnen, kun je hier meer lezen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2020/12/formaat-van-de-konijntjes.html

Wie interesse heeft om konijnen in huis te nemen, kan gerust ook even naar onze lectuur pagina gaan voor heel veel extra informatie over het houden van konijnen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/p/lectuur.html

Interesse om een konijn te adopteren? OPGELET: een konijn kan maximaal 4 weken gereserveerd worden!!! (tenzij het om een zwanger vrouwtje of vrouwtje met jongen gaat, of een konijn met een medisch probleem)

Zo ja, aarzel dan niet om één van onze konijntjes een nieuwe thuis te geven!

GRAAG EVEN DEZE VRAGEN DOORSTUREN BIJ INTERESSE IN ADOPTIE
Omdat het welzijn van onze opvangers voorop staan, willen we graag toekomstige adoptanten een paar kleine vraagjes stellen. De drie belangrijkste zaken voor ons zijn de huisvesting, voeding en een vriendje. Op basis van de vragenlijst kunnen we dan op zoek gaan naar een geschikte partner, en geven we indien nodig ook nog extra advies. 
1. Hebben jullie nu al een konijntje? 
2. Zo ja, welk geslacht? Is de ram reeds gecastreerd? 
3. Wie zal de konijntjes verzorgen? 
4. Zijn er ook (jonge) kinderen in huis? 
5. Wat krijgen de konijntjes te eten? 
6. Wonen de konijntjes binnen of buiten? 
7. Hoe worden ze gehuisvest? Graag ook met een paar foto's. 
8. Zijn er nog andere huisdieren aanwezig? Zo ja, kunnen zij in contact komen met de konijnen?

KONIJNTJES TER ADOPTIE BIJ VICKY IN OOSTKAMP :
https://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/konijnen-ter-adoptie.html


Steun ons door een extra klik bij je online aankopen!!!

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn om konijnen te adopteren. Ik zou er zo graag een willen! https://www.dierengemak.nl/knaagdieren/konijnen/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste, hoe kan ik een persoonlijke mail sturen? Ik ben op zoek naar een konijn (of meerdere) om ons schoolkonijntje gezelschap te houden. Het is een vrouwtje en heeft samen gewoond met haar zus en haar mannetje. Er zijn 3 hokken en grote prachtige hollen door zichzelf gemaakt. Ik ben meter van de konijntjes. Het ras, kleur geslacht speelt op zich geen rol, maar als er een mannetje is, graag gecastreerd aub. Onze Billie zit sinds vandaag alleen. Bollie (het mannetje) ligt aan de infuus bij de dierenarts en het is niet zeker of hij het haalt. Morgen weet ik meer. Kunnen jullie onze Billie desnoods helpen aan een nieuw vriendje of vriendinnetje als dat nodig is? Ik ben er sowieso het hart van in dat ik nu moet afwachten hoe het loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2018/08/hoe-ons-te-contacteren.html

   Verwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.