MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

Konijnen ter adoptie HVK NOORD

   DEZE KONIJNTJES ZIJN TER ADOPTIE  
IN REGIO ANTWERPEN 
bij medewerkster Wendy in Temse 
HVKTemse@gmail.com

 Gelieve ook even onze adoptie informatie pagina door te nemen:  https://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/p/adoptievoorwaarden.html 
Meer informatie over het houden van konijnen vind je ook op http://www.huisdierinfo.be/sites/default/files/atoms/files/konijn.pdf

(adres intypen in mailprogramma)

*********************************************************


koppeltje: DROPJE (ID19N04) en BLACKY 
binnengekomen op 14/02/2019 (via opvang Oostkamp)
langharige ram - geboren 09/2018 - klein formaat
zwart kleurdwerg voedstertje - klein formaat


uit dierenwinkel

Dropje zat als heel klein konijntje samen bij cavia's in een dierenwinkel. Iemand van de opvang hield hem verschillende dagen in de gaten en zag dat hij achteruit ging (zijn haar werd afgebeten door de cavia's en hij was heel erg klein en mager). Daarom is ze hem gaan ophalen waarna hij de juiste verzorging kreeg en gegroeid is. Doordat Dropje langharig is, moet hij toch regelmatig wat vachtverzorging krijgen. Hij laat dit echter goed toe en is een super blij en enthousiast konijntje. Dit koppeltje wordt dus best op een harde ondergrond gehouden (mag eventueel ook buiten mits regelmatige controle).
************************************************************
PIERROT
binnengekomen november 2019
wit-zwarte ram - oudje - formaat: midden


Deze lieve senior werd gevonden in een dichtgeplakte doos langs de kant van een gracht. Mensen die toevallig passeerden zagen de doos bewegen en zijn over de gracht gesprongen om hem te redden. Hij was erg vuil en mager. Zijn tanden moesten dan ook gevijld worden maar ondertussen is hij al heel wat aangesterkt en klaar om te vertrekken. Het is een hele lieve jongen die graag aandacht krijgt en geaaid wordt. Gezien zijn leeftijd blijft hij best binnen.

************************************************************
RAMSY 
binnengekomen september 2019
wit-grijs-beige ram - geb. 2018 - formaat: midden
afstand

Ramsy was een binnenkonijn (appartement) maar kon door verhuis niet mee waardoor hij werd afgestaan. Het is een hele lieve en actieve jongen die graag een leuke vriendin wil leren kennen.

************************************************************
SHANA
binnengekomen oktober 2019
wit met heel klein beetje bruin - leeftijd ? - formaat: klein
via VOC Brasschaat

In oktober werden een aantal konijntjes overgenomen van VOC Brasschaat omdat het daar overvol zat. Shana was één van de voedstertjes die toen zijn binnengekomen maar spijtig genoeg bleken ze allemaal drachtig en werden gesteriliseerd. Momenteel is enkel deze schattige dame nog ter adoptie.  Met de juiste konijnenjongen aan haar zijde zal ze vlug openbloeien!

************************************************************
BAILEY EN FINLEY
binnengekomen oktober 2019
voedster en ram - geb. midden september - formaat: klein
via VOC Brasschaat

Deze 2 kleine rakkertjes werden eveneens overgenomen van VOC Brasschaat. Ze waren toen ongeveer 6 weken en zijn gevonden. Het rammetje groeit heel weinig waardoor hij nog niet kon gecastreerd worden. Momenteel zitten ze nog binnen wegens geen wintervacht maar in het voorjaar kunnen ze eventueel naar buiten. Ze worden enkel samen geplaatst.


************************************************************
Wes 
binnengekomen oktober 2019
ram - geb. ? - formaat: klein

via VOC Brasschaat

In oktober werden een aantal konijntjes overgenomen van VOC Brasschaat omdat het daar overvol zat. Wes was één van de twee rammetjes die toen zijn binnengekomen. Hij is vrij klein maar ondertussen toch volwassen. Omdat hij even last heeft gekregen van coccidiose zit hij momenteel binnen dus kan pas in het voorjaar terug naar buiten. Wie geeft deze rakker een gouden mandje?

************************************************************
4 CAVIA'S
1 gecastreerd beertje en 3 zeugjes

afstand

Uitzonderlijk zijn er ook cavia's binnen gekomen in de opvang. Het broertje werd gecastreerd (en 6 weken apart gezet wegens nog vruchtbaar) en daarna mocht hij zijn 2 zusjes en een extra vriendinnetje gaan vergezellen. Ze vormen nu een leuk groepje en worden dus liefst ook zo geplaatst. Het extra vriendinnetje (Miley) is 1 jaar oud, de andere 3 werden in februari 2019 geboren. Op de foto staan enkel de 2 bruine zusjes omdat de anderen niet lang genoeg stil willen staan voor de foto. Het andere meisje is een tricolor en de broer is bruin met wit pootje. Allemaal gladharige cavia's.

************************************************************

ONDERTUSSEN ZIJN OOK 2 LANGHARIGE KONIJNTJES IN DE OPVANG GEKOMEN NA AFSTAND. DE RAM IS BINNENKORT KLAAR VOOR ADOPTIE MAAR AANGEZIEN HIJ PAS GESCHOREN WERD KAN HIJ ENKEL BINNEN GEHOUDEN WORDEN. HET VOEDSTERTJE BEVIEL ENKELE DAGEN LATER VAN 6 KLEINTJES DUS ZIJ ZAL NOG NIET METEEN VRIJ ZIJN. LANGHARIGE KONIJNTJES VRAGEN REGELMATIGE VACHTVERZORGING. WIE HIERVOOR INTERESSE HEEFT KAN ONS STEEDS CONTACTEREN!!

Steun ons door een extra klik bij je online aankopen!!!


4 opmerkingen:

 1. Marthe is inmiddels bij ons terechtgekomen. Wat een lieve en actieve meid! Heel leuk om haar te zien verkennen, samen met haar nieuwe vriendje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, ik wil konijn adopteren, krijg geen berichtje terug, ik zie geen feedback of updates over nieuw konijnen in de opvang...ik weet niet van de bedoeling is maar ik dacht om konijnen ter adoptie te geven maar als reageren jullie niet dan word het mogelijk :/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wout, we doen de opvang ook maar als "hobby" en houden er nog een job en huishouden op na... En de zomer is traditioneel ontzettend druk met vakantiegangers, gedumpte konijnen en de warmte maakt het er ook niet allemaal makkelijker op. Wanneer had je gemaild, dan vraag ik het even na bij de verantwoordelijke van HVK Noord...

   Verwijderen
 3. Oooo ik ben zo zo zo blijkt te lezen dat jullie nu de adoptie doen voor VOC Brasschaat. Ik was echt niet te spreken over hun procedure en telkens er een konijn op hun fb pagina staat ben ik aan het bidden dat die gecastreerd is

  BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.