Contacteer ons op de juiste manier!

Contacteer ons op de juiste manier!
Gelieve naar de juiste persoon van de vestiging te mailen a.u.b.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Wie zijn we?

De konijnenkoer (foto juli 2015)

Ann en Vicky hebben eind maart 2013 de handen in elkaar geslagen voor het oprichten van een konijnenopvang.  In België zijn er nauwelijks dergelijke opvangen, met alle gevolgen vandien.  Veel ongewenste konijnen worden gewoon ergens gedumpt of erger nog, worden als o.a. slangenvoer verkocht.
Omdat we allebei ontzettend graag dieren zien, en in het bijzonder konijnen, is stilaan het idee gegroeid om deze konijnen op te vangen, te verzorgen en een nieuwe thuis voor ze te zoeken.
Het is ook ons doel om te vermijden dat er nodeloos met de konijnen gekweekt wordt, en daarom gaan we dus de mannetjes castreren en (als het budget het toelaat, wat nu niet het geval is) de vrouwtjes steriliseren.  Op die manier hopen we om de wildgroei van nestjes tegen te gaan, want de zoekertjessites staan er ook vol van...
Helaas heeft Ann na 7 maand beslist om uit het project te stappen, maar de rest van het team wou de opvang niet zomaar opgeven, dus hebben we vanaf 11 november 2013 een nieuwe regeling klaar! Want er is wel degelijk nood aan een dergelijke opvang!!!

Een deel van onze vrijwilligers!
Algemene Vergadering van 01/03/2015
Nathalia, Kelly, Wendy, Els en Anke

Opvang te Oostkamp (= hoofdzetel van de opvang) 
Vicky heeft al ruim 15 jaar ervaring met het houden en verzorgen van konijnen.  In de loop van de tijd zijn al een heleboel konijnen de revue gepasseerd, in heel wat gevallen konijnen waar andere mensen niet naar omkeken. Er werd afstand van ze gedaan omdat ze gingen verhuizen, omwille van allergie, omwille van de aankoop van een hond, ... In één geval werd zelfs een konijn gevonden in het bos met hok en al, zonder dat het er uit kon...  Vicky ontfermt zich over deze dieren en geeft ze een goede thuis bij haar zelf.  Sommige konijnen hebben problemen, zoals met hun gebit of ontlasting, waardoor ze ook heel wat extra verzorging nodig hebben.
Vicky is de hoofdverantwoordelijke van de opvang, en staat in voor de PR van de opvang (o.a. blog bijhouden en beantwoorden van de mails). De hoofdzetel van de opvang is dan ook bij haar. Sinds juni 2015 hebben de konijnen hun eigen plaatsje op de "konijnenkoer", waar heel veel ruime hokken met rennen staan voor de opvangers en de vakantiegangers.
In de meeste gevallen zitten er rond de 10 opvangers, maar in tijden van nood kan de capaciteit omhoog. Ook voor zieke konijnen of konijnen met extra verzorging is er plaats, deze worden dan meestal in de garage of keuken gehuisvest.
Om de ganse konijnenfamilie van Vicky te zien KLIK HIER.

Vicky met grote lieveling Speedy, die helaas in oktober 2013 is moeten ingeslapen worden


Met de kleine Ukkie, een vondeling van zo'n 10 dagen oud die uitgegroeid is tot een flinke dame (en ondertussen ook is geadopteerd)

GASTGEZINNEN
Om onze capaciteit op peil te houden, werken we ook met een aantal opvanggezinnen, die telkens 1 tot 3 konijnen opvangen:
* Kelly (Koekelare)
* Natalia (Oosterzele)
* Mathieu (Roeselare)

* Wendy (Tielt), tevens de voorzitster van onze VZW.  Sinds 2015 is zij de hoofdzetel voor de opvang van de cavia's, en vangt ze geen konijnen meer op.

En uiteraard ook nog een dikke dankjewel aan de andere medewerkers zoals Roos (die instaat voor het meepoetsen) en Anke (die instaat voor de administratie van de konijnen).

De vernieuwde raad van bestuur (11/11/2013)
Vicky, Roos en Els


Steun ons door dingen voor je huisdier(en) aan te kopen bij Zooplus.  
Klik op onderstaande link om te gaan shoppen!!!

1 opmerking:

  1. joepie!!!! proficiat met het oprichten van dit enorm leuke innitiatief!!!
    zoals ik al zei op FB... van de zomer hebben wij plaats voor 1 of 2 pluizige vriendjes :D

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.