Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 15 juni 2013

Groentjes van de markt

Sinds vorige week is er nu elke donderdag markt in de gemeente.  Omdat ik het wel leuk vind om te doen, én dat er uiteraard ook groentenkramen staan, probeer ik telkens van de partij te zijn om ook het groenafval te vragen...
Bij het eerste kraam geen geluk helaas, maar ik kon er wel een grote zak wortelen op de kop tikken voor 3.50€.  Ben benieuwd hoe lang die hier zal meegaan met de grote eters, vooral mijn Franse dames kunnen er weg mee!!! En aangezien ook Otto en Nina hier tijdelijk in logement zijn voor ze vertrekken ter adoptie, eten die ook wel behoorlijk wat!
Ook de bioboer kon me niet helpen, dus dan maar naar de andere kant.  Daar passeerde ik een standje waar ze zo'n ananassnijder verkochten, en de man was net bezig de lege ananasschillen te verzamelen in een doos.  Ik vroeg dan maar of ik er een aantal van mocht meedoen, want mijn konijnen zijn er toch wel behoorlijk zot van!
En bij het derde groentenkraam had ik meer geluk, daar kreeg ik twee zakken mee met vooral wortelgroen. Ik had uiteindelijk weer veel meer mee dan gedacht, en moest tevoet naar huis, want fietsen zat er niet meer in met een grote zak wortelen!!!
Eenmaal thuisgekomen deponeerde ik alles in de garage, om in het weekend mooi op te ruimen en te sorteren.
Maar ja, mijn twee binnenhangoren Speedy en Flokje zijn altijd geneigd om naar de garage te huppelen als de deur opengaat, omdat ze natuurlijk weten dat daar iets te eten valt.  Dus die twee vlogen er weer op af, Flokje is meestal wel iets gereserveerder dan zijn vriendje... Met Speedy beleven we de zotste kuren eerst... Hij sprong op de zak wortelen, stak zijn hoofd in de zak met de ananasschillen en begon dan doodleuk op de ananas te knabbelen!  Flokje was ondertussen in de bak gesprongen met oude appelen, en waar daar bezig... Zo grappig om die twee altijd zo bezig te zien, alsof ze hier nooit geen eten krijgen.  Zoals jullie wellicht al gelezen hebben op de blog, krijgen zij geen bikskorrels meer, dus zijn ze altijd wel op zoek naar een lekker extraatje...

Mijn lieve Speedy is toch een grote sloeber!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.