Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 2 juni 2013

Xena, een kleine vinnige dame

Donderdag hebben we nog een konijn gaan ophalen in Veldegem.  Ann en ik zaten op Kapaza nog even te kijken, en zagen dit konijntje gratis aangeboden.  Omdat het toch niet te ver uit de buurt was, hebben we besloten haar op te halen.  
Met veel pijn in het hart werd ze afgestaan, omdat ze toch niet zo knuffelachtig bleek te zijn.  Bovendien viel ze vaak haar gecastreerde vriendje lastig en maakte ze 's nachts behoorlijk wat lawaai door aan de tralies te knagen.  Ze was altijd ontzettend blij als het kotje werd opengemaakt en ze dus kon huppelen in het appartement.  Maar helaas bleek de situatie niet langer houdbaar, en werd ze dus afgestaan.  En nu gaan we uiteraard proberen om een goede thuis voor haar te zoeken.

Het is een minidwergje, maar een ontzettend vinnige dame. Als je in het hok komt, begint ze te grommen, en als je dan iets van eten vast hebt, valt ze dat meteen aan. Het kan uiteraard ook wat liggen aan de nieuwe omgeving waar ze nu is (straks verhuist ze naar Kortemark), maar we zouden haar het liefst zien verhuizen naar een plaats met veel loopruimte voor haar.  Ze is gewoon om binnen te wonen, maar ze kan nu met de zomer in aantocht gerust ook buiten leren wonen.  Het is géén knuffelkonijn, dus liefst niet bij kinderen die dit kleine konijntje willen oppakken en knuffelen, want Xena is echt een Warrior Princess!!!


En ondertussen heeft ze ook heel haar hok al ondersteboven gehaald... De vorige eigenaars hebben ook gezegd dat ze af en toe niest omwille van het hooi/stro, en dat heb ik hier ook al gemerkt. Het is niet veel of niet constant, maar af en toe dus.


Ze is wit met allerlei vlekjes, en wat ook speciaal is, zijn haar ogen!  Ze heeft dus een bruin en een blauw oog!!!
Hier is haar blauwe oogje goed te zien

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.