Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 17 juni 2013

Een vreemde eend in de bijt...

Deze middag kwam via Els van Dier in de Kou een dringende oproep binnen over een verwaarloosde cavia. Blijkbaar zat dit beestje in een dierenwinkel en werd tijdelijk opgevangen in Langemark, maar aangezien het een mannetje is, kon het daar niet blijven.  Het is echt een sukkeltje en werd Rataplan gedoopt.  Het beestje heeft maar 3 pootjes (het ene is een stompje - zie foto), zit vol bijtwonden en heeft ook schurft.  Hij werd dan maar meteen onder handen genomen, en dan rustig in een hokje gestoken met véél lekkers, want het bleek ook serieus ondervoed te zijn...
Het stompje...
Zo ziet het haar van Rataplan er dus uit...

Maar we hebben ook héél goed nieuws over Rataplan!  Ann had de bedoeling het diertje een goede thuis te geven in de opvang, maar we kregen vandaag ook bezoek voor Bonnie om haar te adopteren van zodra de kleintjes zelfstandig zijn.  En blijkbaar waren ze helemaal vertederd door dit kleine ukkie, en besloten ze om deze ook meteen te adopteren!!! Morgen gaan ze ermee naar de dierenarts voor een grondige check-up en dan kan hij hopelijk héél gelukkig worden met twee andere cavia's en lekker crossen!!!
We zijn zo blij dat ook deze cavia zo snel een gouden mandje heeft gevonden, en hopelijk knapt hij snel helemaal op!  Aan de goede zorgen zal het zeker niet liggen denk ik!!!

2 opmerkingen:

  1. ow wat fijn dat dit lieverdje ook snel een nieuwe thuis vond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn klein, prachtig engeltje Luna die nu in de beste handen is.

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.