Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 1 juli 2014

Wat verandert er vanaf vandaag in de opvang?

Naar aanleiding van de (uitgestelde) Algemene Vergadering, hebben we weer de puntjes op de i gezet voor een aantal dingen. En uiteraard willen we die even naar jullie communiceren.

Vanaf vandaag worden alle konijnen standaard gevaccineerd tegen Myxomatose en VHS.  We hebben daar ondertussen voldoende budget voor opzij kunnen zetten om daar ook een prioriteit van te maken, want het is toch belangrijk dat de konijnen gezond zijn en hopelijk ook blijven.
We houden de adoptieprijs op 30€, maar weet dat we daar op zich voor de rammen niets aan over houden, integendeel... Rammen kosten ons 40€ aan castratie en 15€ voor het vaccin...

Het is ook zo dat we gemerkt hebben dat het soms langs duurt voor mensen een gereserveerd konijn komen ophalen.  Op die manier wordt onze werking ook voor een stuk belemmerd, omdat we op die manier geen nieuwe konijnen kunnen binnen nemen. Onze capaciteit is beperkt, maar met een snelle doorstroming kunnen we sneller meer konijnen helpen. Wij proberen ons ook altijd zo snel mogelijk vrij te maken om de adopties en koppelingen te laten doorgaan, maar sommige mensen vergeten dat we dit ook enkel maar in onze vrije tijd kunnen doen, omdat we naast de opvang ook nog gaan werken...

Vanaf vandaag is het zo dat we konijnen maximaal voor een termijn van 4 weken kunnen reserveren. Wordt het konijn niet binnen die termijn opgehaald, dan komt het opnieuw vrij ter adoptie.  We gaan ook de datum zo bij de konijnen op de blog zetten voor de nieuwe reservaties. Rammen die binnenkomen, worden in feite binnen de week naar de dierenarts gebracht voor castratie, en dienen dan nog 2 weken te wachten voor ze gekoppeld kunnen worden.

De termijn van 4 weken kan in samenspraak met ons verlengd worden onder volgende omstandigheden:
* zwanger vrouwtje (moet ongeveer 3 maand in de opvang blijven)
* vrouwtje met kleintjes (moet in de opvang blijven tot de kleintjes 8 weken oud zijn)
* konijn met een medisch probleem
In het geval van een langere reservering, zal wel een voorschot van 50% gevraagd worden op het adoptiebedrag.

We hebben ook een paar kleine wijzigingen aangebracht aan de contractjes die we gebruiken voor adoptie, afstand en pension, maar dat zie je wel als je deze moet gebruiken.
Ook alle vrijwilligers worden nu geregistreerd met een officieel document.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.