Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 26 juli 2014

Hoe groot moet een hok zijn?

We krijgen vaak de vraag binnen of het hok dat ze op het oog hebben groot genoeg is...
In de meeste gevallen zijn de standaardhokken die te koop worden aangeboden, nog te klein voor de konijnen.  Als een konijn binnen woont, kun je het liefst een paar uur per dag laten rondhuppelen in huis of een afgesloten ruimte.
Voor de buitenhokken wordt altijd aangeraden om er een ren aan vast te maken, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid krijgen.
Wij zien onze konijnen het liefst verhuizen naar een plaats waar ze veel ruimte krijgen, zodat ze echt konijn kunnen zijn.  Ook in de opvang proberen we dit door zo'n groot mogelijke binnenhokken te geven (met huppeltijd indien mogelijk) en grote buitenhokken met een ren.

Dit filmpje is zeker interessant om te bekijken, het is gemaakt door Everybunny needs Somebunny en toont hoe belangrijk het is dat konijntjes kunnen huppelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.