Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 3 juli 2014

Statistieken Juni


Dag iedereen,

De weken vliegen hier voorbij. De laatste tijd is het ontzettend druk in de opvang, met veel gedumpte konijntjes, maar gelukkig ook veel adopties. Bijna dagelijks zitten er schrijnende verhalen in onze mailbox met een schreeuw naar hulp van mensen. Vicky probeert iedereen zo snel mogelijk te antwoorden en voor iedereen de best mogelijke oplossing te bedenken, maar dat lukt natuurlijk ook niet altijd. We moeten ook realistisch zijn en mensen die hardleers zijn en blijven nestjes kweken of weigeren hun ram te castreren, .... daar zullen we minder snel geneigd zijn onze capaciteit voor op te offeren. Zoals jullie weten zijn we een kleine vzw met een beperkte capaciteit die enkel draait op vrijwilligers en giften. Maar, we doen wat we kunnen en meestal komen we samen wel tot een oplossing.
De maand is dus alweer voorbij en de drukke zomerperiode staat voor de deur. We houden ons hart al vast voor de vele extra gedumpte konijntjes nu de mensen op verlof gaan....
De kleintjes van Odah en Robien zijn ondertussen ruim de twee maanden gepasseerd en ze hebben allemaal een thuis gevonden, net als mama Robien. Mama Odah heeft het helaas niet gehaald. Het lijkt erop dat zij zich volledig gegeven heeft voor haar kleintjes en eens deze zelfstandig genoeg waren, heeft ze het opgegeven. Ze was helemaal op. Heel erg jammer, want het was een heel zorgzaam moedertje en een heel lief konijn dat onder de vleugels van medewerkster Els helemaal open gebloeid was. We waren er dan ook het hart van in, maar de dierenwereld is hard en af en toe moeten we er toch eentje afgeven, ondanks de best mogelijke zorgen. Het is ook niet meer als normaal als je ziet hoeveel konijntjes hier passeren, waarvan we ook niet altijd de achtergrond kennen.
Ook bij het nestje van Robien hadden we tegenslag, want daar heeft Brownie het heel onverwachts niet gehaald. We hebben nooit iets gemerkt aan hem en hebben tot vandaag niet echt een oorzaak gekend van zijn overlijden. Hij is ongeveer zes weken oud geworden.
En blijvertje Frits is deze maand ook overleden. Ook hier zagen we geen signalen dat er iets mis was. De oorzaak blijft een vraagteken. We troosten ons met de gedachte dat hij heel erg gelukkig was de maanden dat hij bij ons mocht blijven. Kelly heeft hem een mooie tijd bezorgt en hem in de watten gelegd.
Juni was een drukke maand, met veel adopties. De cijfertjes spreken voor zich.
JUNI
Binnengekomen: 14 konijnen
Geplaatst: 19 konijnen
Blijvers: 0
Geboortes: 0
Overlijdens: 3 
                Brownie, zoon van Robien
                Frits, blijvertje van de opvang
                Odah, moeder van één van de nestjes
Momenteel hebben we 15 konijntjes bij ons zitten, waarvan er 7 gereserveerd zijn en 6 beschikbaar. 2 blijven nog even bij ons tot mogelijke zwangerschap is uitgesloten (Nora) en de wonden mooi geheeld zijn (Lucky).
Dus zoals steeds een warme oproep voor mensen die graag één of meer konijntjes willen adopteren. U kan steeds een afspraak maken om de konijntjes eens te komen bezoeken.
Tot over een maand!
 groetjes, Veerle 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.