Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 31 juli 2014

Dido, het konijntje met de verdrietige blik

Afgelopen dinsdag is Dido eindelijk in de opvang gearriveerd, nadat we haar begin juli hadden zien staan in een advertentie, waarin ze gratis aangeboden werd.
Ze komt van bij een hobbyfokker van Franse hangoren, maar ze is geboren met een verkeerde kaakstand, waardoor haar tanden ook niet voldoende afslijten.  Ze mocht gratis weg, op voorwaarde dat ze naar een goede thuis zou gaan, en dat er ook naar het tandprobleem gekeken zou worden.  Blijkbaar heeft de fokker ontzettend veel reacties gekregen, vooral mensen die op het gratis aspect van het konijn afkwamen, maar die zeker nooit naar haar tanden zouden hebben laten kijken.  Wij waren de enigen die de fokster vertrouwde om haar aan ons mee te geven. Ze wilde haar zelf brengen, maar door het warme weer en drukte van haar kant kwam het er maar niet van.  Omdat ik ook niet te lang wou wachten gezien de groeiende tanden, ben ik dan zelf langs geweest.  De hangoren zaten allemaal in behoorlijk ruime hokken voor fokkersnormen, en ze was ontzettend blij dat wij voor haar wilden zorgen.
Eenmaal thuisgekomen hebben we haar dan maar goed geïnstalleerd en verwend met allerlei lekkers.  Je ziet wel degelijk dat er iets niet juist is aan haar gezichtje.  Maar de fokster kon het niet over haar hart krijgen om haar te doden (zoals de collega-fokkers wel zeiden) en aangezien ze ondertussen al zo groot geworden is zonder problemen, gaan we er van uit dat het met de juiste voeding en zorgen wel helemaal goed komt met deze lieve meid!
Haar tandjes nu, maar het belet haar niet om te smullen van alles wat ik haar voorschotel!


Haar favoriete slaapplaatsje: in de hooiruif!
 
Kiekeboe!

Ooo, ik ben toch zielig!

O nee, mammie maakt wéér foto's van mij, ik ga me vlug verstoppen!

Volgende week woensdag staat de grondige check-up bij de dierenarts gepland en gaan we dan weten wat we er aan kunnen doen.
Ik had een aantal foto's gedeeld op een paar konijnengroepen op Facebook, en iedereen vindt haar zo'n schatje, en ik heb besloten een fanpagina aan te maken voor haar: https://www.facebook.com/sadbunnyDido waar ik ga proberen om elke dag leuke foto's van haar te delen...
Gezien haar situatie, en het feit dat het een Franse hangoor is mét een tandprobleem, ben ik uiteraard helemaal verkocht en gaan we er een blijvertje van maken.  Ze blijft dus in Oostkamp bij Vicky wonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.