Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 18 juli 2014

Full house

Drukke dagen in onze vestiging te Oostkamp, want blijkbaar is de 2de helft ontzettend druk, vooral om dat veel mensen in die periode met verlof gaan.  Uiteraard zijn we blij dat we binnenkort hier 5 vakantiegangers binnen krijgen, want het konijnenpension levert voor de opvang weer extra centjes op om de kosten van o.a. de dierenarts te kunnen betalen.
Helaas merken we ook aan de meldingen van gedumpte konijnen en mails om konijnen af te staan dat het "hoogseizoen" is... We hopen dat we toch ook weer wat adopties kunnen registreren de komende dagen, zodat we ook weer nieuwe konijnen kunnen aannemen, die wachten op een goede thuis...
Om maar even een idee te geven hoe het er nu uitziet bij mij (Vicky) en te tonen hoe we hebben moeten improviseren om de konijnen een plaatsje te geven!
Want met 9 eigen konijnen, 1 logeetje en 11 opvangers is dat niet echt evident... En zoals je zal kunnen zien: we proberen de konijnen echt wel in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk ruimte geven, zodat ze kunnen huppelen.  Dit door grote hokken met rennen in de tuin, en binnen zo groot mogelijke binnenhokken te gebruiken...

We mochten gisteren dit hok ophalen, en we konden meteen daar één van de 3 rammen uit de verwaarloosde groep in plaatsen. Xanadu heeft wel wat kale plekken op zijn rug, omdat hij samen zat met een andere ram...

Jefke (zonder tandjes) werd gisteren door Els meegebracht, en ik besloot om hem te koppelen aan Ukkie. Zijn koppeling was mislukt, waardoor de adoptie niet kon doorgaan. En zo is hij dus hier weer beland, en omdat die twee toch stapelverliefd waren op elkaar hier vroeger, hebben we ze samengezet, en het was meteen in orde! Hoewel ik Ukkie met de hand heb opgevoed, en in feite geregistreerd staat als blijvertje, kunnen ze wel samen geadopteerd worden, maar alleen als aan alle voorwaarden voldaan zal worden om een tandpatiëntje zoals Jefke een goede thuis en goede verzorging te kunnen bieden.

De tweede nieuwkomer is Yogi en woont nu in deze geïmproviseerde ren, waar hij ook in kan huppelen, schuilen mocht het nodig zijn, en heeft het gezelschap van een lieve dame... Maar omdat hij nog niet gecastreerd is, zit er uiteraard draad tussen!!!

En de dame in kwestie is Wonka, ook heel lief en nieuwsgierig, en is meestal tegen de ren van Yogi te vinden.
Dit hok staat voorlopig leeg, maar staat klaar voor de logees die dit weekend gaan arriveren!

In deze metalen ren woont Vienna, maar het goede nieuws is dat ze morgen al naar haar nieuwe thuis mag vertrekken!!!
Om toch de konijnen te kunnen huisvesten, heb ik een oud metalen hok uit de huurgarage weer naar hier gebracht, en hierin zit Ziggy, de derde ram uit de groep.

Dit is de ren van mijn hangoorbende, waar ze met deze temperaturen allemaal in de schaduw liggen te puffen...
In het andere hok dat in de ren staat, woont Utah nu alleen na de adoptie van mama Texas.  Het is een bang konijntje dat meestal wegloopt als ik er aan kom, maar ze is wel altijd nieuwsgierig als de andere konijnen dicht bij haar buitenren zitten.

In de garage staan er 4 hokken, deze 3 zijn van de opvangers Sneeuwvlokje, Droopy en Lapino, maar de laatste is op wandel in de garage... Langs de andere kant staat onze logee.  Vandaag is Sneeuwvlokje tijdelijk verhuisd naar een nieuw gastgezin, zodat we even wat meer ademruimte hebben...
En dan hebben we nog de keuken, waar het oudste konijn Wollie (van mij, is 8.5 jaar oud) en het jongste konijn Irish in een hok wonen, en dan nog 2 konijnen Flokje en Kandra, maar die wonen vrij in de tuin en in huis 's avonds...
We hebben nu dus de handen meer dan vol om de konijnen te voorzien van eten en drinken, en ze regelmatig te gaan checken in deze hitte.  Overal liggen ook ijsflessen, zodat ze toch een beetje kunnen afkoelen, en gelukkig staan de hokken vooral aan de schaduwkant van de tuin.
Méér mondjes te voeden betekent ook méér potjes met groentjes klaarmaken!

En om maar te zwijgen van de 10 konijnen die nu op de wachtlijst staan, maar gelukkig moeten de meesten nog niet echt dringend weg...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.