Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 17 juli 2014

Nieuwe dames ter adoptie

Gisteren zijn twee gevonden dames bij ons binnengebracht, hoogst waarschijnlijk gaat het om gedumpte konijnen, die nu op zoek zijn naar een goede thuis.  Ze kunnen in principe meteen verhuizen, want er bestaat weinig risico op zwangerschappen in dit geval.

De eerste is Vienna, een NHD met iets langer haar, die ook af en toe gekamd dient te worden.  Het is een vrij lieve dame, en afhankelijk van haar stemming kan één van de oortjes wel wat rechter staan, zoals op de foto. We vermoeden dat ze 1 à 2 jaar oud is.  Haar nageltjes waren wat aan de lange kant, maar dat is ondertussen ook verholpen.  Deze meid is gevonden in regio Harelbeke.

De twee dame is Wonka, een magpie gekleurde NHD, een kleurcombinatie die je niet zo vaak ziet.  Ook bij haar staat soms één van de oortjes wat rechter.  Het is een heel nieuwsgierig en ondernemend konijn, en toen ik haar installeerde in de buitenren, en de deur opendeed, schoot ze meteen weg.  Gelukkig kunnen de konijnen hier nergens ontsnappen, en met wat hulp van Flokje kon in de bovenkant van een hok op haar zetten, en terug op haar plaats steken.  Ze houdt er ontzettend van om los te lopen in het gras, en we gaan haar dat ook in de mate van het mogelijke proberen te geven. Zij werd gevonden op een sportplein in Wevelgem, waar blijkbaar nogal vaak gedumpte konijnen gesignaleerd worden..
De mensen die haar binnengebracht hebben, waren eerst van plan om haar te houden, maar aangezien ze negatief reageert op de kindjes, hebben ze haar afgestaan.  Waarschijnlijk moet er bij de vorige eigenaars wat misgelopen zijn met de kinderen, naar volwassenen toe is er geen probleem...

Wens je één van deze dames te adopteren? Dan kun je in Oostkamp terecht om met je gecastreerde ram op date te komen, en hopelijk tot een match te komen.  Aarzel niet om ons te contacteren om af te spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.