Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 28 juli 2014

Update van Irish (en pleegzusje Calypso)

Irish is ondertussen al weer een tijdje bij ons, en zou nu zo'n 12 weken oud moeten zijn (vermoedelijk geboren op 1 mei 2014).  Maar vreemd genoeg is er in zijn uiterlijk nog niet zo veel veranderd... Hij is wel al een ietsiepietsie gegroeid en verdikt, hij weegt nu een kleine 400gr.  

Wat een lief snoetje, iedereen is er verliefd op!

Hij is heel nieuwsgierig, heel actief en een supergoede eter, alleen dat groeien zit er nog niet echt in... We hopen dat hij alsnog die groeispurt gaat krijgen, en in tussentijd blijft hij hier nog in de opvang ter observatie.  Bij een volgend bezoekje aan de dierenarts mag hij ook mee voor een check-up.

Kijk mammie, ik ben toch al groot???

Zoooooooooo groot!

Of toch niet?

Het is een echte spring-in-'t-veld die met volle teugen geniet van het leven.  Het is niet eenvoudig om foto's van hem te maken, want hij zit géén seconde stil. Sinds vorige week zijn we ook begonnen met het geleidelijk aan opbouwen van groenvoer. En hij eet alvast alles met héél véél smaak op.

Kiekeboe, ik zie jou!

Hij is heel tevreden met zijn huisje

Ik wil een knuffel!

Ik sta altijd op mijn achterpootjes als mammie voorbij komt

Zo staat hij me altijd te begroeten...

Little mouse

Zucht, aan dat snoetje kun je toch niet weerstaan om hem een knuffel te geven hé...

En met deze foto, één van de eerste van Irish samen met mij, doen we nog mee met een wedstrijd op Facebook, en we kunnen een mooie prijs winnen voor de opvang.  Als je nog niet gestemd zou hebben, zou je dat nog voor ons willen doen??? Het betekent voor de opvangers héél véél!  Superbedankt alvast.
https://www.facebook.com/dierenoppasaanhuis?sk=app_515720611858523

En sinds gisteren heeft Irish er een klein zusje bij, namelijk Calypso, een gevonden konijntje van vermoedelijk 4-5 weken oud.  Ze is ongeveer even groot als hij... Heb gezegd dat hij er goed voor moet zorgen, en haar moet leren eten van de speciale mix van gedroogde groenten en kruiden, kruidenkorrels en juniorkorrels.
Calypso is trouwens konijntje nummer 100 die dit jaar in de opvang komt... Na bijna 7 maanden zitten we al aan dit "jubileum"... Vorig jaar hebben we van begin april tot het einde van het jaar zo'n 109 konijnen opgevangen, maar we zullen er dit jaar zeker ruim over gaan...
Ze drinkt nu trouwens om de zoveel tijd haar melk, en het gaat er goed in.  Ze woog gisterenavond zo'n 270 gramen zo kan ik het ook weer goed in de gaten houden door regelmatig eens te wegen...
Calypso is een kleine vlinder/Lotharinger

Samen met broertje Irish, ze verschillen niet zo veel in grootte...

We hebben al iemand die interesse had om Irish te adopteren, eventueel met Calypso, maar het is dus nog even afwachten of ze het haalt (grote kans van wel), en moeten we weten hoe het zit met Irish zijn hormonenhuishouding, want als hij zo klein blijft, vermoed ik dat er ook gekeken moet worden of hij al dan niet vruchtbaar is of niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.