Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 19 mei 2014

Nieuwe konijntjes binnen

Zaterdag zag ik deze foto staan op de gekende zoekertjessite, ze werden gratis aangeboden, en het was dicht in de buurt, dus ik besloot om even te reageren.  Het zoekertje stond er nog niet zo lang op, dus wel kans dat ze voor mij gingen gereserveerd worden.  Ik had gehoopt dat het twee vrouwtjes gingen zijn, omdat we toch wel weinig vrouwtjes ter beschikking hebben op het ogenblik, maar het waren twee gecastreerde rammelaars van 1 jaar oud.   En ik kon het toch niet over mijn hart krijgen om te zeggen dat ik ze dan toch niet moest hebben, dus kon ik ze 's avonds gaan oppikken.

Ze zaten op zich wel ruim, maar blijkbaar probeerden ze toch altijd te ontsnappen naar de kippen, dus moesten deze jongens weg.  En het was ook nodig dat hun haar onder handen genomen werd, maar voor deze gediplomeerde konijnentrimster is dat geen enkel probleem!!!

Dit is Goofy, en hij was er het ergst aan toe, vooral zijn poep waren veel klitten en ik bleef maar kammen...

Close-up van zijn gezichtje, met diverse klitten

De achterkant, een grote klit over de ganse lengte

Resultaat na de kam- en knippartij

En dit is zijn broer Hobbes, wit en bruin van kleur, en ook langharig

Hij had vooral één grote rasta-klit op zijn kopje

Na hun vachtverzorging hebben we ze buiten in een groot hok met ren geïnstalleerd, en heb ik ze op hun positieven laten komen.  Eerstdaags volgen betere foto's, eens de jongens wat meer op hun gemak zijn. Aangezien ze al gecastreerd zijn, zijn ze onmiddellijk beschikbaar voor adoptie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.