Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 3 mei 2014

De kids van Odah en Robien

We willen jullie nog even een update geven met een aantal foto's van de baby's van Odah en Robien.  Ze zijn nu ruim een week oud, en binnenkort zullen ook de oogjes opengaan. Marie is blijkbaar dan toch niet bevallen.  We hadden daarvoor gevreesd, aangezien konijntjes meteen na de bevalling opnieuw gedekt kunnen worden.  Maar blijkbaar was haar lichaam te verzwakt om een nieuwe zwangerschap aan te kunnen. Ze krijgt hier nu nog extra krachtvoer om wat aan te sterken, en ze zal in principe ook binnenkort kunnen verhuizen naar haar nieuwe thuis, als het klikt met haar nieuwe vriendje!
Odah, het lieve moedertje
Lekker veel eten, want ze heeft véél kleintjes te voeden!

En dan een paar foto's van de verschillende dagen, elke dag zien de kleintjes er wel weer anders uit! Er zitten nu 8 kleintjes in het nestje van Robien, en ze zorgt wel héél goed voor de kleintjes. Op een gegeven moment had ze ze verdeeld in twee groepjes, en is er eentje nog dood gegaan helaas.  Maar we dachten dat ze wel wist waar ze mee bezig was, want 9 kleintjes op dat moment is wel behoorlijk veel, en ze had er volgens ons de zwakste uitgepikt om te laten sterven...
26 april 2014 - nog roze vellekes

27 april 2014

27 april 2014 - lekker verstopt

29 april 2014 - stilaan worden de kleurtjes duidelijk

30 april 2014 - een hoopje schattige baby-nijntjes!


1 mei 2014 - er gaan zeker mooie kleurtjes bijzitten

En dan hebben we het tweede moedertje, Robien.  Zij is een stuk schuchtiger dan haar "zus", en kruipt meestal in een hoekje van zodra je binnenkomt.  Gelukkig is het al een klein beetje verbeterd, en duwt ze haar neus al niet meer zo in de hoek...

29 april 2014 - de kleintjes gaan op zoek naar melk

29 april 2014 - 5 kleintjes zijn nu nog in leven

30 april 2014 - het blijft toch schattig om naar te kijken!

30 april 2014
We hopen dat al deze konijntjes mogen opgroeien tot gezonde, stevige en gelukkige nijntjes, en we zijn er zeker van dat ze ook snel een thuis gaan vinden!  Ze zijn in goede handen bij onze medewerkers, en van zodra ze een weekje of 5-6 oud zijn, gaan we ze individueel gaan fotograferen en op onze blog stellen, en kunnen ze gereserveerd worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.