Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 24 juli 2013

Vakantie konijntjes

Terwijl hun baasjes volop aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie, hebben we op dit ogenblik maar liefst 6 konijnen die op vakantie zijn in Het Vrolijke Konijnenhol.  We zijn blij dat er toch al behoorlijk wat mensen een beroep doen op ons om hun lieverds in het oog te houden tijdens hun afwezigheid!

We kregen 2 vrouwelijke Franse hangoren en een grote Vlinder (manneke) binnen, met de leuke namen Perlefientje, Biscuitje en Polleke!
Perlefientje
Polleke
Biscuitje
Nu, Biscuitje is nogal aan de dominante kant, en na een tandoperatie (en een kleine tijd apart) blijkt ze niet echt goed meer overeen te komen met de anderen.  Vroeger bleek het ook een probleem te zijn na een korte scheiding, en de eigenaars hoopten dat de komst van Polleke de situatie zou keren...  Maar helaas bleek het voor hen onmogelijk om ze alle drie bij elkaar te zetten. Het manneke is het probleem niet, maar wel de 2 grote dames...
Vandaag hebben we dan een poging gedaan om ze bij elkaar te zetten op neutraal terrein.  Dat Biscuitje geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, wisten we al, maar er moest een transportbench aan te pas komen om haar uit de ren te halen.  Eerst was het rustig, dan begonnen de dames te vechten en rond te crossen en te stampen, en Polleke bezag alles vanop een afstand... Ik probeerde bij het gevecht (mét  handschoenen) tussenbeide te komen om mijn dominantie duidelijk te maken aan de dames.  En daarna bleek alles koek en ei te zijn, zonder al te veel noemenswaardige problemen.  Koppelen van konijnen is inderdaad wel een kunst, maar hopelijk kunnen de eigenaars ze ook alle 3 samen vervoeren naar huis, zodat ze daar ook weer samen kunnen rondhuppelen!!!

Onze twee andere logees zijn Nijntje en Keuntje, en die stellen het ook ontzettend goed in hun grote flat!  


En tot slot onze knuffelkont Chocotof, die altijd al op zijn achterpootjes aan de draad van zijn hokje staat te kijken tot hij knuffels (of groenvoer) krijgt...

1 opmerking:

  1. Zo zal Otto er later dus ook uitzien :)
    Hij heeft nog heel wat groeiwerk voor de boeg, vooral in de breedte!

    Geweldig dat jullie de drie konijntjes samen kunnen zetten hebben!! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.