Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 25 juli 2013

Nieuwe binnenkomers in de opvang

We moeten zeggen, het valt voorlopig mee van binnengekomen konijnen.  We hadden gedacht dat er veel meer gedumpte konijnen zouden binnenkomen tijdens de eerste maand van de zomer, maar gelukkig voor de konijnen en ons is dat niet het geval, en gaat het vooral om binnengebrachte konijnen.
Even een overzichtje van de laatste konijnen die in de opvang zijn binnengekomen!

SNOEZIE
Half juli kregen we deze foto binnen van iemand uit Wevelgem.  Ze wonen namelijk dicht bij een provinciaal domein waar naar verluidt wel regelmatig konijntjes gedumpt worden...
En blijkbaar was het konijntje behoorlijk tam, en kwam bij het huis en hok van de konijntjes van de mensen zelf.  Het konijntje at zelfs uit hun hand! Ze konden haar uiteindelijk vangen, en werd op 19/07 naar ons gebracht.  Ze bleek ontzettend bang te zijn, waarschijnlijk getraumatiseerd om wat haar overkomen is, en ze had ook een etterende poep.  Ze is hiervoor bij de DA in behandeling geweest, en ondertussen lijkt alles weer in orde met haar.

We hebben haar Snoezie gedoopt, omdat het zo'n lieverd is, ongelooflijk dat mensen hun lieve dieren zomaar ergens dumpen!

DE FAMILIE KRULLEBOL
Dankzij het fantastische netwerk van Dier in de Kou werken we ook nauw samen met andere mensen die dieren opvangen.  Zo ook met Marijke van Hamster Home & Co. Zij had namelijk een oproepje binnengekregen dat een mama en twee ukkies ook liefst zo snel mogelijk zouden verhuizen, omdat het voor het meisje teveel werd om alle konijnen goed te kunnen verzorgen.
Dit was de eerste foto die we binnenkregen van deze lieve familie, en gisteren werden ze dan naar de opvang gebracht vanuit Antwerpen.  De mama is een eerder langharig konijn, wel met hier en daar wat kale plekken.  We zijn er nog niet uit of dit te wijten is aan de bevalling en het uittrekken van de haren, dus houden we haar nauwlettend in de gaten. Ze eet ook ontzettend veel, en uiteraard geven we haar alles in overvloed, zodat ze ook voldoende melk produceert voor de baby's. De mama is zoals begrijpelijk ook heel beschermend als het op haar kleintjes aankomt.  We wilden haar pakken om de nageltjes te verzorgen, maar het bleek onmogelijk te zijn.  Dus hebben we besloten om haar maar even met rust te laten, en een andere keer opnieuw te proberen...
We hebben haar GRACE gedoopt (en we gaan proberen om nu weer het alfabet af te lopen om namen te geven).  Grace kan pas tegen eind augustus eventueel verhuizen naar een nieuwe thuis, als de kleintjes zelfstandig zijn.

En dan de twee kleintjes!  Ze zijn ontzettend speciaal van haartextuur, het lijken echt wel mini-schaapjes!  Ik had het vermoeden van teddy widder (aangezien de mama ook wat langer haar heeft), maar na enig opzoekwerk kan het ook zijn dat er rex-genen aanwezig zijn die zorgen voor het haar.  We weten dus absoluut nog niet hoe deze twee ukkies er over een paar weken gaan uitzien.  We vermoeden dat ze allebei zo'n 4 weken oud zijn, wat betekent dat ze pas tegen eind augustus kunnen verhuizen naar een nieuwe thuis.

Het eerste konijntjes is vooral beige gekleurd.  We hebben de geslachten nog niet met zekerheid kunnen bepalen, dus dat komt van zodra we het zeker zijn. Het kleintje heet vanaf nu HOPSIE. Ze hebben ook allebei hangoren, zoals de mama.


Het tweede kleintje heet HUPPEL en heeft wat meer wit in de vacht.  Maar ook hier krult het geheel wat, dus we zijn benieuwd hoe ze er uiteindelijk gaan uitzien.


SAMSONITE
En ook met Marijke kwam Samsonite in de opvang terecht.  Dit ontzettend lieve en rustige vrouwtje was bij haar terecht gekomen omdat de vorige eigenaar met pijn in het hart haar heeft afgestaan.  Ze kon helaas Samsonite (zo heette ze ook daar) niet meer geven wat ze verdiende, en de verzorging was ook niet altijd makkelijk voor haar.  Dus daarom komt ook Samsonite ter beschikking voor adoptie, en we hopen dat ze op een supergoede plaats kan terecht komen, en dat de nieuwe eigenaars ons ook op de hoogte willen houden van hoe het met haar gaat. Op die manier heeft de vorige eigenaar ook een gerust hart om te weten waar haar lieverd terecht is gekomen!Heb je interesse om deze konijnen te reserveren en te adopteren?  Aarzel dan niet om ons te contacteren!  Graag hadden we altijd wat meer informatie omtrent vriendjes, huisvesting, ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.