Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 9 juli 2013

Kamille voor konijnen

Tijdens het voorjaar en de zomerperiode klagen veel mensen van het onkruid dat her en der uitschiet.  Maar als konijnenliefhebber zou je dit alleen maar moeten toejuichen, want heel wat zaken kunnen perfect dienen als voer voor je konijnen!!!
Mijn konijnen zijn helemaal verzot op kamille!  Dit ruikt niet alleen héél lekker, maar is ook gezond voor ze.  
Deze info komt van de site van Bunnybunch:
Kamille; dit is een niet giftige ontwormer. Het werkt niet zo snel als andere natuurlijke ontwormingsmiddelen. Het heeft een versterkende werking op spieren (inclusief het hart, de blaas en ook de baarmoeder) in het lichaam. Verder heeft het ook verschillende andere werkingen zoals: zorgen dat het konijn trek krijgt, het is goed voor de spijsvertering, verlicht bij gas, het kalmeert, het heeft uitwerking op de zenuwen, en kan slaap bevorderen. Kamille kan dus gebruikt worden als het konijn last heeft van gas, koorts, pijn en slapeloosheid. Het kan ook gebruikt worden bij huidirritaties van insectenbeten en allergieën.  Ook word het wel gebruikt om ogen schoon te maken. Het is wel mogelijk dat jouw huisdier allergisch is voor kamille, dus probeer het eerst voorzichtig uit op een klein stukje huid voor je het voert aan je konijn. Kamille mag je nooit gebruiken als je konijn (mogelijk) zwanger is. De bloemen kun je gebruiken, maar ook de verse kruiden, oplossingen en zalfjes van kamille.
Ik heb onlangs een hele grote pak kamille geplukt langs een rustige weg. Maar omdat het teveel was om in één keer te voederen, kwam ik op het idee om het te laten drogen, zodat de konijnen ook hiervan kunnen eten als we op reis zijn (en andere mensen komen om hen eten te geven).  Op die manier is hun menu ook weer een beetje veelzijdiger!
En toen kwam ik op het idee om ze allemaal open te leggen op een oud wasrek, om er een soort van hooi van te maken. En je kan dat uiteraard niet alleen met kamille doen, maar met een heleboel lekkere planten voor konijnen!!! Dit is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder dan het hooi uit de dierenwinkel.
Pluk op een rustige plaats zonder te veel verkeer verschillende soorten grassen, klaver, paardebloem, brandnetels (met dubbeldikke handschoenen!), kamille, ... Leg dit een paar dagen te drogen op een rek, en laat je konijn(en) maar smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.