Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 27 juli 2013

Speedy met tandproblemen...

Kiekeboe, ik ben Speedy!  
Maandagnacht kwamen we terug van reis, en ik ging woensdag Speedy oppikken bij de mensen waar hij ook op vakantie was.  Omdat het zo'n zorgenkindje is, gaat hij in feite elke vakantie daarheen, waar ze hem altijd goed in de watten leggen.  Maar woensdag bleek hij dus helemaal nat te zijn onder zijn kinnetje, en het vakantie-adres dacht dat dit door het warme weer was, dat hij zo zweette.  Nu, konijnen zweten niet, maar koelen via de bloedvaten in hun oren af, dus ik wist dat er meer aan de hand was..
Heel wat haar onder zijn kinnetje was al verdwenen, en het bleek serieus nat te zijn.  Bij nazicht bleken zijn voorste tandjes onderaan behoorlijk lang te zijn, dus ik knipte ze weer bij, en hoopte dat het probleem opgelost zou zijn.
Maar dat bleek helaas niet het geval te zijn, en donderdagmorgen merkte ik ook dat hij nog niet te veel gegeten had van zijn groentjes. Als ik het in zijn mondje stak, lukte het wel om te eten, maar zelfstandig precies niet. Ik gaf hem tussendoor ook nog wat korreltjes van Beaphar Care+ (die we van de leverancier mogen uittesten), en dat at hij met veel smaak op.  Maar aangezien hij niet te veel korrels mag krijgen voor zijn blaas, wou ik hem niet te veel geven.
Klein beetje korreltjes smullen!
Vrijdag heb ik dan maar besloten om de DA op te bellen en te vragen wat ik moest doen.  Ze is al langer vertrouwd met zijn tandprobleem, maar omdat hij al zo'n 5 jaar oud is, is een operatie nogal moeilijk (hij was eerst te dik, en we willen het risico van een zware operatie niet echt nemen) Zolang hij eet, is het goed, en moet hem ook Metacam als pijnstiller toedienen.  En maandag mogen we dan langsgaan voor verder onderzoek.  Maar aangezien hij in de dierenkliniek in Melle en de vorige keer ook bij de DA besloot om op te houden met ademen van zodra ze aan zijn tanden begonnen, hou ik voor maandag dus al mijn hart vast!!!
Omdat ik toch wou dat hij voldoende groentjes en zo zou eten, besloot ik maar om een groenten/fruitpapje te maken, gemengd met krachtvoer die ik nog had van vorig jaar toen ik Mormeltje moest dwangvoeren. Ik heb het wel niet helemaal tot moes gemaakt, gewoon wat fijner gemalen zodat er toch nog een beetje structuur inzit om hem te laten knabbelen. En ik ben superblij dat hij dat telkens met veel smaak opeet, de ene keer wel meer dan de andere keer, maar zolang hij eet is het goed.  Mochten zijn darmen stilvallen, dan is het te laat, dus doen we er alles aan om hem aan het eten te krijgen. En zolang ik hem ook niet moet dwangvoeren...
Wat zit er allemaal in het papje? Gedroogde echinacea, rode biet, papaya, wortelgroen, wortel, komkommer, selder, peterselie, basilicum... En in het fruitpapje zat ook nog appel, watermeloen en aardbeien.
 Zijn grappige "rokje" na het vele vermageren voor zijn blaasoperatie.
En hij is ook nog behoorlijk levendig, loopt graag achter mij aan, en komt weer schooien aan tafel.  Zo kennen we hem!  Bij warm eten krijgt hij ook af en toe een stukje aardappel, dat eet hij ook ontzettend graag.  En voor deze foto heb ik hem een ministukje chocolade gegeven, zodat je kan zien hoe het gesteld is met z'n kinnetje... Door het kwijl laat het haar makkelijk los van de huid, met dit als resultaat.  Dat het nu maar snel maandag is, dat we weten wat er met mijn lieve jongen aan de hand is!!!

1 opmerking:

  1. Arm Speedy'tje. Hopelijk komt hij er vlug volledig bovenop. Zo een lief engeltje.

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.