Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 30 juli 2013

Laatste nieuws uit de opvang

Huppel en Hopsie hebben we weggenomen van bij de moeder.  Van zodra de arme beestjes bewogen, sprong Grace er op af... En bovendien hadden ze nauwelijks de kans om wat te eten.  Daarom zitten ze nu apart in een hokje in huis, en krijgen véél aandacht en extra voer.  Normaal gezien kunnen deze ukkies dan goed aansterken voor ze over een maandje naar hun nieuwe thuis gaan, want ze zijn allebei al gereserveerd! Nu ze apart zitten, zijn ze véél levendiger en crossen ze rond in het hok!  En zoals je op de foto kan zien, ze worden daar zooooooo moe van!

Zaterdag is het dan babycheckdag, want dan gaan we deze twee, de twee binnengekomen witte kleintjes van 6 weken, de baby's van Vlinder en de buitenbaby's allemaal bekijken op geslacht en onderwerpen aan een fotosessie, zodat ze ook snel op de blog kunnen verschijnen!
Vlinder met één van de twee kleintjes (dit is al gereserveerd, er is nog een zwartje beschikbaar)

Gisteren Indy de vondeling opgehaald, en meteen ook gecombineerd met een ander oproepje uit Zedelgem. Blijkbaar had een vos daar bijna het volledige konijnen- en kippenbestand opgegeten, en de eigenaar had net een grote zak eten in een ton gedaan.  En door te googelen heeft ze ons gevonden, en heeft ze de lekkere korrels aan ons gedoneerd!


En gisteren zijn ook de twee jonge broers Rocky en Star verhuisd naar hun nieuwe thuis in Oedelem.  Ze gaan het daar zeker naar hun zin hebben, met veel huppelruimte en véél aandacht, want deze pluizenbollen hebben toch wat vachtverzorging nodig.  Toen de adoptie-ouders en de kindjes hier waren, nog even vlug een demonstratie gegeven van hoe je kan kammen, en ik heb dan Star nog even onder handen genomen, want hij had een paar klitjes aan zijn poep.  Bij Rocky moest ik nog even wat haar van boven zijn oogjes wegknippen, want het plakte erin.

En zopas zijn ook nieuwelingen gearriveerd, drie mannetjes en de eerder vermelde 2 kleine witte nijntjes van 6 weken oud.  De mannen mogen morgen al langs bij de DA voor hun check-up en castratie, maar daarover hoor je later meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.