Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 31 januari 2016

Eerste gevonden konijn terug bij eigenaar

We krijgen héél regelmatig gevonden konijnen binnen, of de melding dat hot en her tamme konijnen loslopen.  Maar helaas vinden we nooit de eigenaar terug, dit was nog niet eerder gebeurd in het bijna 3-jarige bestaan van de opvang.  Maar gisteren hebben we dus voor het éérst een gevonden konijn met zijn baasje kunnen herenigen.

Even het relaas.
Ik werd gecontacteerd door Chanel, die op een weggeefgroep in regio Roeselare een konijn zag staan, die gevonden werd op een voetbalplein. De vinders konden er niet zelf voor zorgen. Daarom had zij voorgesteld om het konijn op te halen en tijdelijk zelf op te vangen. Maar omdat ze zelf met een paar zieke konijntjes zit, nam ze eerst contact op met ons met de vraag of we ons over het diertje konden ontfermen.  We proberen altijd wel voor gevonden konijntjes een plaatsje te regelen.  Woensdagavond kwam Alladin, zoals hij werd omgedoopt in de opvang aan.
Na een snelle check bleek het duidelijk over een mannetje te gaan in goede gezondheid en ook heel aanhankelijk.  Veel kans dus dat hij wel degelijk een huisje had.  Hij had nog niet zoveel gegeten op zijn vorige verblijfplaats, maar had in de auto al behoorlijk wat hooi geknabbeld, en ook hier begon hij meteen vanalles te eten die ik hem voorschotelde.  Dat was al een hele opluchting en zeker ook toen de keuteltjes volgden.
Vrijdagavond kreeg ik dan bericht van de oorspronkelijke vinder, dat de eigenaars gevonden waren en dan heb ik meteen gemaild met de melding dat hij hier in de opvang zit te wachten op hen. Ze hadden ook een foto meegestuurd als "bewijs" dat het om hun konijn ging.
En dan zaterdagmiddag kwamen ze hem ophalen. Meneer was sinds maandag op stap, omdat het deurtje (met zo'n hartje) niet goed dicht bleek te zijn. Ze vertelden ook dat ze hem in oktober gevonden hadden in de buurt van een school.  Blijkbaar houden ze daar ook konijnen, maar onder het mom van een thema "in de vrije natuur" hebben ze er een aantal dus de vrijheid gegeven... En Alladin was dus één van die konijnen... Ik wacht nog op de naam van de school, want we hebben naar aanleiding van het berichtje van het vinden van Alladin ook de melding gekregen van 3 rondlopende konijnen bij een school, wie weet gaat het wel om die losgelaten exemplaren... Maar de school mag alvast binnenkort dan een mail van mij verwachten omtrent de situatie over het loslaten van tamme dieren...
Hij heeft dus een goede thuis gevonden na de eerste keer op straat te komen en misschien dat ze binnenkort wel gaan overgaan tot castratie en hem een vriendinnetje te geven.
Dus we zijn ontzettend blij dat we ook een keer zo'n succesverhaal kunnen vertellen van een gevonden konijntje!

1 opmerking:

  1. eindelijk eens een goeie afloop voor de fluffige vriend top werk leveren jullie !

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.