Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 29 januari 2016

Alles over konijnen (in een notendop)

VOEDING: het dieet van een konijn bestaat uit konijnenkorrels (bij voorkeur in beperkte mate en enkelvoudig, geen mix), hooi en een assortiment aan groentjes en fruit (fruit ook beperkt omwille van de suikers).

LEVENSVERWACHTING: konijnen kunnen, afhankelijk van het ras, 8 tot zelfs 12 jaar oud worden.

PERSOONLIJKHEID: Konijnen zijn van nature uit heel nieuwsgierig en ook heel avontuurlijk.  Sommige mensen trainen zelfs hun konijnen, en is zowel voor baasje als dier een goede oefening voor zowel lichamelijke als mentale gezondheid.

HUISVESTING: In Amerika vinden ze dat alle konijnen binnenshuis zouden moeten leven.  Wij vinden dat buitenleven ook kan, uiteraard mits de nodige voorzorgen, zoals afgesloten ren, voldoende schuilmogelijkheden en zo voort.

SPEELGOED: Konijnen die zich vervelen, kunnen al snel agressief of destructief worden. Je kan ze daarom bezighouden met gevulde WC rolletjes, kattenspeeltjes (uit hard plastic) zoals ballen met een belletje en zo voort.

ANDERE HUISDIEREN: Konijnen zijn sociale dieren en hebben graag een soortgenootje, maar sommigen worden ook dikke vriendjes met de kat of de vriendelijke hond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.