Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 2 januari 2016

Veranderingen in de opvang

Een nieuw jaar betekent ook een paar veranderingen in de opvang, en we willen ze hierbij even op een rijtje zetten.

* De nieuwe adoptiebijdrage bedraagt 40€.  We zijn genoodzaakt deze prijsverhoging in te voeren om financieel ons hoofd boven water te houden en de facturen van de dierenarts te kunnen blijven betalen. We hebben vorig jaar behoorlijk wat probleemgevallen binnen gekregen (waaronder heel wat tandpatiënten) en de kosten voor de operaties lopen helaas op.  Uiteraard blijven we dezelfde kwaliteit hanteren: alle konijntjes krijgen hun inenting Novibac tegen myxomatose en VHS/RHD en worden de rammen standaard gecastreerd als ze de geschikte leeftijd bereikt hebben.

* Nieuwkomers worden binnen de week na aankomst gevaccineerd.  Door een schaarste in de vaccins vorig jaar, gebeurde dit steeds op de dag van het vertrek.  Maar om zeker te zijn dat de konijnen al immuun zijn als ze hier vertrekken, zullen we dus (als de gezondheid het toelaat) vrij snel na binnenkomst het vaccin laten plaatsen.

* Omdat we in 2015 behoorlijk wat voedsters hebben binnen gekregen met het vermoeden van zwangerschap, omdat ze in een bos gevonden werden, gaan we vanaf 2016 de voedster steriliseren die gevonden zijn en waar de kans groot is dat ze zwanger zijn.  We hebben te maken gehad met een paar nesten halfwildjes, waar helaas moeilijk plaats voor te vinden is, of voedsters die overlijden en het nestje nog niet oud genoeg is om van de moeder gescheiden te worden. Nestjes zijn misschien wel leuk en schattig, maar wij hebben dit liever niet, want dat betekent dat er weer zoveel konijntjes op zoek moeten gaan naar een nieuwe thuis.

* De cavia-opvang is in handen van Wendy in Tielt, wat betekent dat ze nu nauwelijks of geen konijnen meer zal opvangen, zodat ze zich volledig kan focussen op het aannemen van ongewenste cavia's en het herplaatsen hiervan.

* De hoofdzetel van de konijnenopvang blijft in Oostkamp in handen van Vicky, waar ook alle adopties plaatsvinden.  En uiteraard zijn we blij ook in 2016 te kunnen blijven rekenen op onze gastgezinnen: Kelly in Koekelare, Mathieu in Roeselare, Nathalia in Oosterzele en Els in Aalst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.