Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 14 januari 2016

Eerste winterprik


Het ziet er naar uit dat we de komende dagen de eerste winterprik gaan krijgen, met vriestemperaturen.  Daarom is het belangrijk om voldoende maatregelen te nemen voor je konijn(en) die buiten zitten.
We hebben een 2-tal jaar geleden hier een blogbericht aan gewijd, maar ik wil hier nog even de aandacht op vestigen.

http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/11/konijnen-veilig-de-winter-door.html

Een paar heel belangrijke zaken om in het oog te houden:
* Zorg voor voldoende plaatsen waar een konijn wind- en regenvrij kan zitten of liggen.
* Voorzie voldoende STRO, dit heeft een isolerende werking.
* Bij hokken met een metalen onderplaat, leg eventueel een dikke laag kranten en/of deken op de bodem.  Metaal is een goede geleider en laat dus ook de koude goed door.
* Neem een buitenkonijn niet mee naar binnen!  Het temperatuurverschil kan voor ziektes zorgen.  Als je liever het konijn toch niet buiten laat, zet je die het best in een niet-verwarmde garage voor de minste temperatuurverschillen.

En nog even dit: Konijnen (die gewoon zijn om buiten te leven) zijn op zich aangepast aan de koude door een dikkere wintervacht. Konijnen kunnen beter tegen de koude dan tegen de warmte!!! En als ze een vriendje hebben om dicht tegen te liggen, maakt dat de koude ook een stuk draaglijker...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.