Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 14 oktober 2013

TER ADOPTIE: Nieuwe binnenkomers

We hebben vorige week weer 4 nieuwe konijnen binnen gekregen in de opvang, en ze verblijven op dit moment nog allemaal in Oostkamp.  Omdat ik mijn handen vol had met de verzorging van Speedy, heb ik de mannetjes nog niet bij de dierenarts kunnen afzetten, maar dat gebeurt normaal gezien eerstdaags.
Dit waren dringende gevallen van op de wachtlijst, maar er staan er nog steeds een 10-tal op.  Helaas zijn er een paar reservaties weggevallen, en dit vinden we ontzettend jammer, omdat zo geen plaatsje vrijkomt voor andere konijntjes... En we zijn ook ontzettend blij dat mensen die konijntjes komen afgeven, ons ook met een financiële bijdrage willen steunen, want we kunnen alle centjes meer dan ooit goed gebruiken!!!

(betere foto's volgen nog)

MANGO (ID 90)
Mango is een lief klein dwergkonijntje dat via via bij ons verzeild is geraakt.  Hij werd als jong konijn met zijn zusje verkocht als twee meisjes, maar het bleek dus een jongen te zijn, en mocht niet op zijn oorspronkelijke adres blijven.  Hij werd dan opgevangen door iemand met vogels en cavia's en hij mocht rondhuppelen in de volière, maar echt gelukkig was hij blijkbaar niet.  Dus werden wij gecontacteerd met de vraag of we hem konden opvangen. Deze rustige jongen mag dus deze week langs de dierenarts, en dan hoop hij van samen te kunnen wonen met een vriendinnetje.  Hij is heel aanhankelijk en heeft een gezonde interesse in de ander konijntjes, die hier af en toe in de garage rondhuppelen.

De andere drie konijntjes moesten weg omwille van een verhuis, en zijn allemaal rond de 1.5 jaar oud.  Het gaat om twee mannetjes die al van jongsaf samen zitten, en een hangoorvrouwtje.

NEPAL (ID 91)
Er was sprake van een angora konijn, maar bij aankomst bleek het om een langharig konijn van normaal formaat te gaan, die inderdaad zoals gezegd een dringende trimbeurt nodig had.  Door de ziekte van Speedy heeft dat helaas wat vertraging opgelopen, maar we hopen dat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen brengen. En sowieso moet hij deze week ook nog bij de dierenarts langs...

ORION (ID 92)
Orion is een dwergje, en hoewel we het samenzetten van twee rammen niet promoten, blijkt hier nu weer het tegendeel bewezen te worden.  Deze jongens zitten al van jongsaf aan samen, en dat zonder problemen.  Als Nepal niet bij hem is, gaat Orion altijd op zoek naar zijn vriendje...

PAIGE (ID 93)
Dit marterkleurige vrouwtje is precies wel een stukje kleiner dan de gemiddelde hangoor (toch de modellen die ik al eerder heb gezien of bij mij wonen), maar is wel behoorlijk lief.  Naar het schijnt zou er wel ontsnappingsgevaar kunnen zijn.  Mijns inziens zou ze wel een mooi koppeltje kunnen vormen met Vodka of Whisky, want ze zien er een beetje hetzelfde uit!

Deze konijntjes verblijven op dit moment nog in Oostkamp, maar kunnen al gereserveerd worden.  De jongens worden deze week normaal gezien nog gecastreerd, en kunnen dan binnen 2 weken verhuizen naar een vrouwtje!  Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse zou hebben.  We vragen een bijdrage van minimaal 20€ per konijntje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.