Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 7 oktober 2013

Isoleren van het konijnenhol (deel 2)

We hebben jullie vorige week al geïnformeerd hoe je de bovenkant van het konijnenhok kan isoleren: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/09/isoleren-van-het-konijnenhok.html
Maar ook het hok zelf kun je onder handen nemen!  De meeste hokken die op de markt zijn, zijn gemaakt van hout, maar zijn de wanden behoorlijk dun.  Daarom heb ik gisteren werk gemaakt om ook de hokken mooi aan de binnenkant te isoleren, in de hoop dat ze ten eerste de boel niet slopen, en ten tweede dat het voor extra warmte kan zorgen in het hok zelf.

De bovenkant van het hok (laagje boven het houten plafond) was vorige week al geïsoleerd met radiatorfolie, dus nu was het tijd om de binnenkant onder handen te nemen.
 Eerst en vooral werd een dubbele laag jutte aangebracht, en werd vastgemaakt met nietjes in het hout.
Nadien werd over het geheel een laag karton gedaan.  Ik heb het karton versneden van een doos van bestelde knabbels voor de konijne, en die was behoorlijk dik (bijna 1cm).  Dit werd ook vastgemaakt met nietjes.  Ik heb eerst twee grote stukken gedaan van de zijkant naar achteren, en dan nog een stuk waar er een opening zat.
Netjes afgewerkt, al zeg ik het zelf!
Ook het plexiglas raam aan het hok werd vervangen, zodat we ook weer makkelijker naar binnen kunnen kijken.  Het oude stukje werd onder de deurtjes geschoven, zodat het nu als afdakje kan werken, zodat het niet binnenregent in hun hok.  Langs de bovenkant is er namelijk nog een strook open, voor de verluchting van het hok.
Hun ruime residentie, één van de 3 hokken waar ze in kunnen zitten.  Hier krijgen ze ook hun korrels.  De tussenschotten zijn wel verwijderd (en dienen als extra laagje ter isolatie van het dak), zodat zeker de Franse hangoren ruim de plaats hebben om samen te liggen.
Mevrouw Praline is ondertussen al druk bezig met hun vernieuwde residentie uit te testen!  En hier zijn de buitenhangoren allemaal aan het smullen van hun potje korrels (die ze hier maar 1 of 2 keer per week krijgen, voor de rest is het groenvoer)
Holly en Vlekje aan het smullen
Praline, Holly, Spookje en Vlekje aan tafel

Ook het kleine hok heb ik onder handen genomen, maar hier heb ik geen laagje jutte voorzien, enkel maar karton, wat op zich ook al moet zorgen voor voldoende isolatie.
Linkerkant van het hok met karton
Ook hier werd een nieuw venster voorzien, en werden de deurtjes ook dichtgeniet, omdat ze toch anders constant open stonden, en met het weer dat het in de herfst kan zijn, is dat verre van ideaal.
Ook het schuilhok werd bekleed met karton.

Dus al bij al kun je heel goedkoop een extra isolatie voorzien voor je konijnen door er karton in te bevestigen.  Nu hoop ik wel dat ze niet beginnen knabbelen aan het karton en zo, maar nu ben ik alvast helemaal klaar met de wintervoorbereidingen van de hokken.  Dus het mag weer vriezen dat het kraakt, mijn konijnen zullen alvast weer lekker warm kunnen zitten in hun hok, die tegen dan weer goed gevuld gaat worden met hooi en stro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.