Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 31 oktober 2013

Nieuwsjes uit de opvang

Weer even een korte update van wat er de laatste tijd weer allemaal gebeurd is bij de opvang!

* We hebben waarschijnlijk nog niet uitdrukkelijk vermeld dat zowel Django en Lyon half oktober zijn verhuisd naar hun nieuwe thuis, en stellen het heel goed bij hun respectievelijke vriendje en vriendinnetje!

* Woensdag stond er weer grote kuis op het programma.  We waren zeker met genoeg mensen om alle 10 de hokken weer helemaal proper te krijgen.  Bedankt alvast voor jullie hulp!  Omdat we anders toch een beetje in elkaars weg gingen lopen, hebben Ann en Vicky een zeil gelegd op de grond onder het dak, in de hoop dat het nu niet meer zal binnenregenen in de rennen.  Aangezien ze voor het weekend nog regen uitgeven, gaan we nog even afwachten om nieuwe konijnen toe te laten. Zo kunnen we zien of het inderdaad werkt met het zeil, zoniet gaan we nog wat anders moeten verzinnen.

* Kiki was blijkbaar al een paar dagen ontsnapt uit haar ren, en liep tussen de stallen en het ander hok, waar ze al serieus had gegraven.  Ze had zich onder de paletten verstopt, maar tegen het einde van de kuisronde, konden we haar vangen.  Ze werd dan samen met Toto (ook al zo'n ontsnapper) in een afgedekte ren gezet!

* Knabbel en Babbel zijn tijdelijk verhuisd naar Drongen, waar medewerkster Veerle ze zal verzorgen.  Op die manier hopen we van iets sneller dan de wachtlijst te kunnen afwerken.

* Quinn is vandaag binnen voor castratie, en over een tweetal weken mag hij dan verhuizen naar zijn nieuwe baasje in het Gentse. Dat was onze snelste reservatie!

* Frits was er precies niet zo goed aan toe, en is vandaag ook voor check-up binnengebracht bij de dierenarts.  Hij eet precies niet meer zo goed, en de dierenarts ging checken of er misschien wat mis was met zijn tandjes of niet.  Verder heb ik ook de indruk dat hij blind of toch sterk slechtziend is. Ik heb hem gisterenavond meegenomen van Kortemark naar Oostkamp en nog verder geobserveerd.  Zijn gedrag wijst er inderdaad op dat hij niet zomaar vrolijk kan rondhuppelen, maar hij loopt behoedzaam rond.  Hier at hij wel behoorlijk goed, misschien dat zijn vriendje in de ren alles voor zijn neus opat? Toen ik zijn oogjes bekeek, lag er inderdaad een kleine grijze waas over een deel van de oogjes.  Hij had die vlekjes al bij binnenkomst, maar blijkbaar heeft hij er nu meer last van.  We hopen dat de dierenarts vanavond uitsluitsel kan geven van wat er met hem aan de hand is...

* Gisteren is Vodka weer naar Oostkamp verhuisd, waar hij succesvol met Paige is gekoppeld.  En het was meteen koekenbak, en na een uurtje zaten die twee elkaar al te wassen. Het is echt een prachtig koppeltje, en zaterdag mogen ze dan naar hun nieuwe thuis verhuizen!!!

* We hebben onze konijnen ook weer verwend met de lekkere knabbels van onze sponsers, maar daarvan zal ik jullie nog even wat foto's tonen in een ander berichtje.

* Binnenkort gaan we ook weer een aantal nieuwe artikelen aan ons winkeltje toevoegen.  Vergeet niet dat we nog steeds superleuke kalenders hebben die we verkopen t.v.v. de opvang!!! Het zou jammer zijn dat we daar op het einde van het jaar mee blijven zitten...
Kom zeker ook even langs in ons winkeltje: http://www.easywebshop.com/hetvrolijkekonijnenhol


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.