Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 26 maart 2013

Punky heeft een snotneus

Toen we zondag tijdens onze eerste werk- en planningsvergadering hadden, was mijn "werk" onder andere het checken van de nieuwe konijnen die bij Ann in de stal zitten.  Hier zitten ze tijdens de winter, en hopelijk kunnen ze ook snel weer naar hun grote buitenren.
De bende van Ann

Dus één voor één werden de nieuwe konijnen gepakt en gecheckt.  Voor de zekerheid controleerde ik ook nog even het geslacht.  Ik had de indruk dat Punky niet helemaal in zijn haak was, hij liep meestal niet mee met de anderen van de ene kant naar de andere kant in de hoop niet door ons gepakt te worden.  Nadat iedereen aan de beurt was geweest, kon ik Punky zonder al te veel problemen pakken.  Ik had gezien dat er iets niet pluis was met zijn neusje...

Zijn neusje zag er op zich goed uit, er zaten geen snotjes in, maar dus rond zijn neus plakte zijn haar allemaal samen.  We probeerden het wat proper te krijgen met water, maar dat lukte niet echt. Dan maar de grote middelen ingezet, en voorzichtig met een klein schaartje zoveel mogelijk van de vuile plukken weg te knippen.

En daarna nog even bekomen in de armen van Vicky... Ann heeft me ondertussen al benoemd tot "De persoonlijke dierenarts" van de konijnenopvang.  Ja, ik heb duidelijk mijn roeping gemist...

En zo zag Punky eruit na de verzorging.  We hebben haar tijdelijk in quarantaine gezet om te zien hoe het verder evolueert, maar voorlopig ziet alles er goed uit, en is er niets in het neusje zelf te zien...

Voila, punkprinses in haar tijdelijk hokje!!!

Hier lees je meer info over snot bij konijnen:

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.