Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 30 maart 2013

Ananas voor konijnen?

Een goeie vraag, mogen konijnen in feite wel tropisch fruit zoals ananas eten.  Het antwoord is behoorlijk simpel: konijnen mogen in principe alle soorten fruit eten.  Maar uiteraard wel met mate, want in fruit zitten veel méér suikers dan in groenten.  En die suikers zijn niet zo goed voor hun darmflora.  Maar je mag hen dus gerust elke dag een stukje fruit geven, maar met mate.  Als een konijn bepaalde groenten of fruit niet gewoon is, is er kans op diarree, en soms kan dat wel fataal aflopen.
Hoe kom ik er nu bij om een ananas aan mijn konijnen te geven?  Ik had mijn ananas weer iets te lang laten liggen, met een paar bruine plekken tot gevolg.  Dus zocht ik maar even op of ik dat en de schil en zo mocht voederen.
En het blijkt op zich goed te zijn voor konijnen in de rui.  In tegenstelling tot andere dieren kan een konijn niet braken, dus dat betekent dat het haar die ze binnenkrijgen bij het wassen, via de maag en het darmstelsel er terug uit moet.  Soms kun je dat zien als de keutels precies kettingen vormen.
Dus zullen zowel Bonnie & Clyde, als mijn andere konijnen hier ook wat van krijgen, allemaal goed voor hun vacht en darmen.  Morgen krijgen ze dan ook het omhulsel krijgen, want dat mogen ze ook. Alleen de scherpe bladeren bovenaan mag je ze niet geven.

Verder is ananas blijkbaar ook goed voor het immuunsysteem, tegen botontkalking, gezichtsvermogen, huid, nieren, tanden, vacht en vruchtbaarheid. 

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.