Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 30 maart 2013

Konijntjes in de zon

We willen jullie graag ook informeren hoe het met onze eigen konijnen is. Vicky heeft er op dit moment 8: 2 binnenhuiskonijnen die ook graag in de tuin huppelen, en nog 6 konijnen in de buitenren.
Nu het weer weer stilaan een beetje beter wordt, of het zonnetje toch tenminste terug wat schijnt, genieten mijn konijnen ook met volle teugen!!!  Van zodra de zon in hun ren zit, zoeken ze de zon op om wat op te warmen.  De Franse meiden liggen dan ook het liefst languit met hun witte buik naar boven.  Alsof dat veel zal helpen bij hen om te bruinen!
Sinds Speedy op dieet is, en dus geen korrels meer mag eten omwille van blaasgruis, gaat het steeds beter met hem.  Hij geniet met volle teugen van het spelen in de tuin, in tegenstelling tot vroeger. Na 5 minuten stond hij al weer aan de achterdeur om te vragen om binnen te mogen.  En hij heeft ook zo zijn favoriete plaatsjes in de tuin.
Als we hem niet meteen zien, is er veel kans dat hij in de haag ergens verstopt zit.
Ook Flokje heeft met deze zonnige dagen een leuke plaats uitgezocht, namelijk in onze mini-serre die hopelijk binnenkort weer dienst gaat doen in de konijnenmoestuin.  Blijkbaar is het er lekker warm om een beetje te rusten! Het is gewoon zo grappig om hem bezig te zien. En de laatste tijd is hij altijd de eerste om terug naar binnen te willen, maar ze mogen nog een beetje buiten spelen nu het zonnetje schijnt.

Vandaag hebben de konijnen in de ren ook al hun paascadeau gekregen, namelijk een gevulde houtstronk met hooi en wat gedroogde dingen op de uiteinden.  Het lag er nog maar goed en wel in, en werd al meteen aangevallen door Wollie, Vlekje en Holly.  Hopelijk krijgen de andere 2 (Spookje en Snuffel) ook nog de kans om er wat van te knabbelen!!!
Het is toch leuk om je konijnen te zien huppelen en te zien genieten van het weer en van elkaar!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.