MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 13 februari 2014

TER ADOPTIE: Undra en Vigo

We zagen dit weekend een advertentie van gratis konijntjes.  Meestal zijn we altijd een beetje gealarmeerd bij dergelijke advertenties, omdat er altijd een kans bestaat dat ze in de verkeerde handen terecht komen, om ermee te gaan kweken bijvoorbeeld. En er zijn al genoeg sukkelaartjes...
Babyfoto


Ik kon deze twee schatjes maar niet uit mijn hoofd zetten, en hoewel ik hier overvol zit, besloot ik om toch maar een mailtje te sturen.  Ze stonden er al even op, en gratis konijntjes zijn meestal snel weg, dus ik hoopte er in feite al niet meer op.
Maar gelukkig kreeg ik een mailtje, en woensdag zijn we ze dan gaan ophalen.  Ze moesten weg omdat de eigenaar aan het studeren was, en de zorg voor de konijnen niet meer kon combineren. Het bleek uiteindelijk om een mannetje en een vrouwtje te gaan, met een leeftijd van zo'n 5-6 maanden.  De ram hebben we Vigo gedoopt, en het vrouwtje heet nu Undra. Het zijn alle twee Nederlandse Hangoren.
Vigo vanboven en Undra vanonder

We zijn er 's middags meteen ook mee naar de dierenarts geweest, om meneertje meteen te laten castreren en mevrouw even laten checken op zwangerschap.  Want normaal gezien zijn mannetjes aan 4 maanden vruchtbaar en vrouwtjes aan 5 maanden, dus het zal kantje boordje zijn voor kleintjes...  De dierenarts voelde aan haar buik, maar voelde nog niet meteen iets.  We gaan haar vanaf nu regelmatig wegen om te zien of er gewicht bijkomt.  Sowieso moet ze nu nog een maand in quarantaine blijven om te zien of er kleintjes komen, en in dat geval wordt haar verblijf in de opvang met 2 maanden verlengd... 
Undra is eerder aan de bange kant, maar is ook wel een beetje nieuwsgierig. Ze zit het liefst op of onder haar groene verhoogje.  Ze kan ten vroegste half maart verhuizen, maar indien ze dus een nestje heeft, wordt het half mei....
Vigo is een stuk ondernemerder dan zijn zus.  Hij is dus vandaag al gecastreerd, maar aangezien hij sowieso nog 2 weken niet bij zijn zus mag, en als ze zwanger blijkt te zijn zouden we hem liever al sneller laten verhuizen.  Het is nochtans een mooi koppeltje, maar helaas hebben we de plaats niet om hem eventueel ook nog 3 maanden in de opvang te houden.  De dierenarts vond dat hij wel wat aan de magere kant is, maar dat zal in de opvang zeker goed komen!  Vrijdag verhuist hij naar onze vestiging in Drongen, bij Veerle.

Deze konijntjes zijn dus ter adoptie!  Aarzel niet om ons te contacteren bij interesse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.