Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 20 februari 2014

ANIDO Deel 3: Terra van Vadigran

Vadigran is ook een merk voor allerhande huisdieren, en bijgevolg hadden ze ook een grote stand.  Mijn interesse ging vooral uit naar hun nieuwe voer voor kleine huisdieren, en uiteraard meer specifiek naar konijnen toe.  Terra is zeker een hoogwaardig nieuw voor, in twee soorten: voor Junior en dwergkonijnen, en dan een tweede soort voor normale tot groot formaat konijnen.  Beide versies zijn in zakken van 1 kg of 2.25 kg verkrijgbaar.
En het leuke is: de twee konijnen die op deze zakken voorkomen (Franse hangoor en Grote Vlinder) zijn de konijnen van Nathalie, die met haar achtergrond van dierenartsassistente meer dan een jaar gewerkt heeft aan de samenstelling van het product.


TERRA is een natuurlijk product dat beantwoordt aan de aangeboren behoeftes van konijnen. Wilde konijnen gaan in de natuur op zoek naar geschikt voedsel, en eten van alles een beetje.  Dit noemen we het foerageergedrag. Hoewel wilde en tamme konijnen ver uit elkaar liggen, is een zo natuurlijk mogelijke voeding ook van het grootste belang voor de gezondheid. Het wilde konijn gaat het ganse jaar door op zoek naar grassen, jonge twijgen, bladeren, schors, takken, planten en (on)kruiden. Daarom wil Vadigran met TERRA voor een zo veelzijdig mogelijk voer zorgen, want één soort korrel is vaak saai voor het konijn, en heel wat mengelingen zijn niet zo gezond en bevatten te veel suikers. Bovendien ruikt dit voer ook ontzettend lekker, door de vele natuurlijke producten, die we hieronder even gaan opsommen!

TERRA konijn bevat veel lekker luzernegras, wat zorgt voor een betere vertering en gezonde tanden. Uniek aan TERRA zijn de stukjes wilgenhout voor optimale tandslijtage.Wilgenhout wordt gebruikt in de natuur-geneeskunde. Ook Indianen gebruikten de wilg voor zijn veronderstelde positieve werking op de gezondheid. Deze niet-splinterende houtsoort zorgt ervoor dat de tanden mooi afslijten. Ook bevat dit ingrediënt extra ruwvezel wat bijdraagt aan een goede vertering.
TERRA bevat ook lekkere extraatjes zoals gedroogde wortel en maïsvlokken waar uw konijntje helemaal blij van wordt. De vitamine C in de TERRA mengelingen werkt weerstandverhogend en zorgt voor een optimale conditie. Voor de junior- en dwergkonijntjes zijn er extra vitamines en eiwitten toegevoegd, die tegemoetkomen aan de extra behoefte die ontstaat door groei en/of extra activiteit.
TERRA werd al uitvoerig getest, en ook wij hebben ondertussen onze eerste grote zak van de Junior variant mogen ontvangen.  En inderdaad: de konijnen smullen hiervan en hoeven totaal niet kieskeurig te zijn en bepaalde soorten korrels er het eerst uit te halen.  
De samenstelling van de voeders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.