MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 5 februari 2014

Dieren zijn voor het leven

Als mensen bij ons terecht komen om hun konijn af te staan, dan horen we heel vaak dezelfde dingen terugkeren...  Ze verhuizen, ze scheiden, er komt een kindje... En de affiche hierboven maakt dat ook duidelijk.  Helaas is het niet alleen zo voor konijnen, maar voor zoveel andere huisdieren.
Veel mensen vergeten dat dieren makkelijk "oud" kunnen worden, en niet na 1 of 2 jaar doodgaan (zoals sommigen ook wel denken van konijnen).  Wij krijgen vaak konijnen van deze leeftijd binnen, omdat ze dan niet meer schattig zijn, het verzorgen te veel werk is, ze stinken en zo meer.
Er valt altijd wel een reden te vinden, maar de meeste redenen zijn maar drogredenen om gewoon te zeggen dat ze het dier zat zijn...  Maar dan mag je er niet van opkijken dat ze later plots een ander huisdier hebben...
Maar uiteraard zijn er redenen die we wel kunnen aannemen, zoals ziekte, overlijden, studeren...

Een dier is voor het leven, niet voor even!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.