Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 9 februari 2014

TER ADOPTIE: Truffel

We kregen onlangs een mailtje binnen, met de melding dat er al meer dan een maand een konijntje in de tuin zat. Bijna elke dag werd het gespot, en ze vonden het zo zielig voor het diertje, zeker tijdens de winterperiode en het natte weer.  Ze hadden al contact opgenomen met een andere organisatie, die een val kwam zetten, maar daar hadden ze alleen maar katten mee te pakken, en geen konijn...
Dus stippelde het HVK-team een moment uit om op interventie te gaan, in de hoop het konijntje te pakken te krijgen.  En zaterdagmiddag was het zover.  In feite hebben we nog maar bitter weinig ervaring met het vangen van gedumpte konijnen, we hebben dat nog maar één keer moeten doen, namelijk met Romy. Daar hadden we het geluk dat de tuin afgesloten was, zodat we haar zonder problemen konden insluiten.
Maar de situatie was nu wel helemaal anders... Een open tuin, op een kruispunt waar toch behoorlijk wat verkeer passeerde... Dus moesten we omzichtig te werk gaan, om het dier niet op de weg te jagen...

Even een situatieschets van de tuin

Ik had heel wat materiaal bij, namelijk de paneelrennetjes en dan had ik deze week nog speciaal 2 extra dingen gehaald, namelijk een groot net van 2 x 10 meter, en een visnet met lange steel.  En er staat ook nog een kattenval op het verlanglijstje, want ik vrees dat we toch meer en meer aanvragen gaan binnenkrijgen om op interventie te gaan om gedumpte konijntjes op te vangen...
Ik was wat vroeger aangekomen dan de anderen om de situatie te kunnen inschatten, en het konijntje zat al mooi te wachten.  Ik stapte voorzichtig uit, en maakte het materiaal klaar.  Eenmaal de anderen er waren, konden we proberen een plan uit te dokteren.  Els, Manu en Ineke namen elk 3 panelen vast, en ik ging met het visnet kijken.  Het zwarte konijntje was ondertussen al wat verder gehuppeld, in de haag, dus niet zo ideaal.  Dus probeerden we langs 2 kanten het diertje te benaderen, maar dat was ook niet zo evident, en uiteindelijk schoot het konijn naar de andere kant van de tuin, waar er meer bomen en zo stonden.
Tijd voor het tweede deel van het plan.  We besloten het stuk waar het konijn eerst zat af te sluiten met het lange net en dan proberen om hem die richting in te jagen en te vangen. Dat plan verliep goed, tot hij plots rechtomkeer maakte en de tuin inliep.  De rennen had ik op de oprit gezet, dwars op het grote net, en dan met 3 probeerden we hem dan terug te drijven naar de oprit.  Dat lukte, en plots zette hij het op een lopen, maar kwam dan half in het net terecht, maar voor hij weer kon ontsnappen zwierde Ineke hem in het visnet en kon ik hem vastnemen.  Els ging dan het transportbakje halen, en konden we hem daar dus veilig in steken. Oef, al bij al waren we een twintigtal minuutjes bezig geweest om de klus te klaren...
Veilig en wel in het transportbakje, en de wortel en de andijvie was al snel opgeknabbeld

Na de "jacht" werden we nog uitgenodigd voor een kop koffie of thee, en praatten we wat over de opvang. Ze waren ontzettend blij dat we komen helpen waren, en we kregen zelfs nog 25€ voor de opvang.  Altijd lief van de mensen om ons op deze manier te steunen!
Het konijntje ging dan met Vicky mee richting Oostkamp.  Er werd vlug even gecheckt of alles in orde was, en uiteraard ook de geslachtsbepaling.  Het was overduidelijk een mannetje en we hebben hem TRUFFEL gedoopt, en hij werd daarna geïnstalleerd in het grote buitenhok, zodat hij toch nog veel plaats zou hebben om te lopen.

We gaan deze week nog proberen een afspraak te maken bij de dierenarts voor zijn castratie, zodat hij snel kan geadopteerd worden.
 Foto's van deze morgen in zijn grote hok!
Hij had vanmorgen wel al wat gegeten van zijn groentjes, maar niet zo bijster veel.  Daarom heb ik geprobeerd om nog een beetje gras te plukken, in de hoop dat hij dat wel opeet, en ook nog wat extra hooi.  De korreltjes waren nog bijna onaangeroerd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.