Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 23 februari 2014

Ondertussen in de opvang...

De tijd staat niet stil en ondertussen hebben we weer heel wat reservaties voor konijntjes die de komende 2 weken gaan verhuizen. Het is altijd leuk om te weten dat ze ergens terecht komen met véél huppelruimte, waar ze dus echt konijn kunnen zijn!

Raja is het eerste konijntje van het nestje van Nala dat verhuisd is.  Alle 5 de konijntjes zijn al gereserveerd, en vertrekken dus eerstdaags naar hun nieuwe warme thuis!  We hopen dat de 4 kleintjes mogen opgroeien tot gezonde sterke konijntjes, maar daar twijfel ik niet aan!

Mama Nala is een heel rustig en zachtaardig konijntje.  Al van in het begin mocht in zonder problemen kijken naar haar nestje, zonder agressief gedrag.  Nu ook is ze altijd nieuwsgierig als ik voorbij kom, en wil graag extra aandacht, die ze dan uiteraard ook krijgt.  Ze krijgt ontzettend graag aaitjes, en bovendien geeft ze ook likjes als ik haar aan het knuffelen ben!!!  Ook zij zal in de loop van volgende week verhuizen.

Swiffer is vorige week verhuisd van Drongen naar hier, omdat ze ongelukkig was in haar hokje en ook eerder agressief uit de hoek kon komen. Ook hier was dat het geval in haar hokje (ook haar knuffelbeer heeft ze helemaal kapotgebeten), maar ik heb haar dan maar snel verhuisd naar het grote buitenhok, zodat ze naar hartelust kan rondhuppelen.  En nu zijn er geen problemen meer!  Ze heeft zelfs binkies gemaakt in het voorstuk, zodat ze ook een keer buiten kan om een frisse neus te nemen!  Als ik het hokje opendoe, kan ik haar zonder probleem aaien. De kennismaking met mijn Snuffel was niet goed, maar ze heeft plaatsjes genoeg waar ze haar dan kan wegsteken. En het goede nieuws is: in de krokusvakantie mag ze ook verhuizen, normaal gezien met kleintje Quinzy!!!

Nog even een foto van de buitenren bij Vicky, met één hok voor de opvangers

En ook Undra mocht vandaag genieten van het mooie weer in een ren.  Flokje was er eerst in geslaagd om erin te geraken, maar gelukkig had ik dat snel gezien, zodat er geen gewonden vielen.  Flokje is nogal gesteld op zijn territorium en is niet altijd blij met nieuwe konijntjes op bezoek... Maar toch kan hij ook niet zonder, want hij probeert toch altijd zo dicht mogelijk te zitten, gelijk een bodyguard!!!  Undra is nu ondertussen anderhalve week bij ons, en al ruim 200 gram aangekomen, dus er is veel kans dat ze zwanger is... Het wordt dus nog ruim 2 weken afwachten om te weten of het effectief zo is... 

Tijdens het weekend is het bij Veerle in Drongen altijd kuistijd van de konijnenhokken en de garage, en uiteraard gebeurt dat met Ecover, die we gesponserd krijgen!!!

En met het goede weer kon alles nog even buiten staan om wat te drogen!

En tijdens de poetssessie mogen de konijntjes dan ook een beetje rondhuppelen in het gras, maar wel in de bovenkant van een hok, want anders is er kans op ontsnappen!!!
Zoë van haar beste kant?

Aiko komt even Zoë en Truffel inspecteren

En bij Els in Aalst staat de kamer ondertussen ook goed vol met hokjes, maar gelukkig komt het voorjaar eraan, en mogen er dan weer naar buiten verhuizen!!!
En Bengo, één van de honden van Els vindt het zalig om de konijntjes in de gaten te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.