Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 26 april 2013

Twee handen op één buik, maar ook slecht nieuws...

Amigo

Nijntje

We hebben deze maand ook twee herplaatsingen gedaan, waarvan één geslaagde koppeling.  Amigo, het eerste konijn dat in de opvang kwam, werd gekoppeld aan het mannetje Nijntje.
Mannetjes koppelen is niet makkelijk, want heel vaak komen daar serieuze gevechten van.  Maar afhankelijk van het karakter van de konijnen, kan het soms wel lukken.  Nijntje was al een tijdje eenzaam, en Amigo was ongelukkig in zijn hok nadat hij gevangen was.  En blijkbaar vonden ze troost en vriendschap bij elkaar, en zijn sindsdien ook onafscheidelijk!!!
Ze hebben een grote ren tot hun beschikking, maar blijkbaar vinden ze het ook leuk om zich uit te graven en gewoon in de tuin rond te huppelen.  Gelukkig is de ganse tuin ommuurd en kunnen ze ook niet weg, maar kunnen dan extra genieten van de vrijheid.  En uiteraard moet er ook aan de plantjes geknabbeld worden, vooral zuring en paardenbloemen zijn hun favoriet!!!
Maar helaas kreeg ik vanavond slecht nieuws van Debo... Blijkbaar was Amigo weer aan het graven gegaan net op het moment dat ze eventjes niet thuis waren.  Hij was weer ontsnapt uit de grote ren, en liep weer los in de tuin.  Maar toen ze weer thuis waren, vonden ze hem in hun kleine visvijver, al helemaal stijf. En dat plaatst uiteraard meteen een domper op ons eerste succesverhaal...

Amigo, jongen, het ga je goed in de konijnenhemel!  Je hebt ongetwijfeld een fantastische tijd hebt gehad bij Nijntje, en dat je goed verzorgd werd door Debo en haar familie.  Ik ben er zeker van dat je zal gemist worden!!!

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.