Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 8 april 2013

Heraanleg van de ren bij Ann

Nu het weer stilaan een beetje beter wordt, was het hoog tijd om de ren van Ann weer onder handen te nemen en zowel konijnen- als vossenproof te maken.  De ren was in het najaar al aangelegd met betonnen platen en draad, maar was toe aan een "update".  De konijnen (die tijdens de winter in de stal wonen) hebben een serieus grote oppervlakte waar ze kunnen huppelen.

En uiteraard kunnen ze daar ook goed konijn zijn, met veel plaats om te graven en zich te verstoppen in de holen en buizen op hun terrein.  Maar omdat de kans groter en groter werd dat de konijnen zich zouden uitgraven en de wijde wereld in lopen, was het hoog tijd voor een heraanleg!

Eerst en vooral werden alle gaten en holen goed dichtgemaakt, om verzakkingen naderhand te vermijden.
Vervolgens werden metalen netten op de ondergrond gelegd.
Daarna werd er verse aarde aangevoerd die over de netten in de ren werd verdeeld.
En uiteindelijk werd de grond wat aangestampt.  De kippen mogen tijdelijk deze ren overdag gebruiken, en ook Chanel zag dat er goed werk geleverd was!!!

En dit is het voorlopige eindresultaat:
Het oude hondenhok zal nu dienst doen als voederplaats voor droogvoer, en de buizen en de stenen liggen er ook weer.  Normaal gezien wordt er ook nog gras gezaaid, zodat ze daar ook wat van kunnen knabbelen.  Misschien komt er ook nog een graafhoekje waar ze zich kunnen uitleven.

We weten natuurlijk dat niet iedereen in de mogelijkheid is om de konijnen zo'n uitgebreide woonplaats te geven.  Maar het minimum voor een konijn van gemiddelde grootte is toch een hok van 1m².  Met hoe meer, hoe groter het hok moet zijn.  Maar met een ren kun je konijnen zoveel meer genot geven, want hoe meer terrein, hoe meer een konijn kan rennen, wroeten, graven, springen... Kortom, ECHT een konijn zijn!!!
Ook de hoogte van het hok is belangrijk, want een konijn moet in principe ook op zijn achterpoten moeten kunnen staan, omdat ze zo de omgeving beter kunnen overschouwen.  De richtlijn voor afgesloten hokken is dan ook zo'n 50 cm.

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.