Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 23 april 2013

Drie hangoren binnengekomen

Vorige zondag zijn er weer 3 nieuwe konijnen in de opvang gekomen, allemaal hangoren.  Op hun vorig adres liepen en 4 grote en een kleintje rond in een ruime buitenren.  Zelf wist ze het geslacht niet, maar aangezien ze onverwachts een kleintje hadden, zat er dus zeker één mannetje bij.
Dus zondag gingen Ann en ik samen naar het adres in Torhout, en we waren al meteen vertederd door de lieve hangoren en het pluizige kleintje.  Dus ik nam de konijnen één voor één om het geslacht te bepalen, en de mannetjes moesten zeker al mee.  Het bleek dus om twee mannetjes en twee vrouwtjes te gaan.  De mama van het kleintje en de ukkepuk (ook een vrouwtje) mocht blijven, en het zwarte vrouwtje kwam met ons mee...

JOE
Joe zat al een tijdje gescheiden van de anderen, omdat hij serieus aangepakt geweest is door Kamiel, het andere mannetje.  De vorige eigenaar had de wonde wel zo goed mogelijk verzorgd, maar het zag er niet uit... Bij nader onderzoek bleek zijn bal dus volledig weg te zijn, dus hij was al half gecastreerd door zijn "vriendje".  

Ook verder op zijn poep had hij een paar witachtige korsten, en toen ik er eentje van afdeed, kwam er veel dikke etter naar buiten.  Etter bij konijnen is ontzettend dik en ook moeilijk te verwijderen.  Ik probeerde de wonde zo goed mogelijk proper te krijgen, het waren in feite een 3-tal gaatjes bij elkaar die dus vol etter zaten. 

Gelukkig liet Joe dat allemaal toe, en hij kreeg ook meteen Stronghold voor katten in zijn nek gespoten, om te vermijden dat er insecten op af zouden komen om hun eieren te leggen.

Joe verhuisde weer met mij naar Oostkamp, en werd gisteren bij mijn dierenarts binnen gebracht.  Daar verschoten ze dus ook van het ganse voorval, en vonden nergens nog de bal.  Er is een minieme kans dat deze ergens in de buikholte verscholen zit, maar dat zou een zware operatie worden.  Naast de verzorging van de wondes, is hij ook maar meteen verder gecastreerd (op de normale manier).
Joe was ook vrij snel gerecupereerd van zijn operatie, en is weer volop aan het eten.  Het is een echte smulpaap en ook behoorlijk lief.      


KAMIEL

Kamiel is ook een bonte hangoor, maar donkerder van kleur dan Joe. Kamiel is een ontzettend hevig mannetje, en we denken dat hij het best in een grote ren gehuisvest wordt, in het bijzijn van een rustig vrouwtje.  Eenmaal in zijn hok in de opvang, was hij al onmiddellijk bezig met alles te verplaatsen en te reorganiseren.  Hij kan dus niet met andere mannetjes om, want hij heeft zijn "vriendje" Joe dus ontzettend hard aangepakt...


LOUISE

Louise was één van de vrouwtjes in de ren, en is een zwarte hangoor met een bruine schijn.  Hoogst waarschijnlijk is ze ook nog zwanger van Lowie of Kamiel.  Ze is ondertussen al bezig met plukken, dus het is goed mogelijk dat ze binnen de paar dagen bevalt.  Natuurlijk kan het ook zijn dat ze door de stress van de verhuis van de kaart is.  Louise zal dus minimaal 3 maand in de opvang moeten blijven om haar kleintjes te kunnen verzorgen.  We denken dat het wel ontzettend schattige konijntjes zullen worden, maar we hebben natuurlijk liever géén zwangere vrouwtjes.  Maar als ze toch zo binnenkomen, zullen we ze natuurlijk de beste zorgen geven.  Het andere vrouwtje die nog bij de eigenaars is, zal dus normaal gezien ook zwanger zijn.  De kleintjes zullen waarschijnlijk dan ook bij ons terecht komen...
We hebben het hokje van Louise ook al wat ingericht als kraamkamer. En grote kartonnen doos die deels kan afgesloten worden werd in het proper hok gezet, zodat ze daar in alle rust haar kleintjes kan werpen.  Aangezien ze al aan het plukken was (en het haar dus op haar oud adres ligt), gaan we ook wat extra haar in haar nestje plaatsen.  Holly en Hazel zijn allebei druk bezig met hun eigen haar uit te trekken, ik heb die verzameld en zal die ook in de nestdoos van Louise plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.