Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 25 november 2014

Science Selective

Regelmatig krijgen we de vraag wat goed voer is voor de konijntjes.  Eén van de voeders die wij ook gesponserd krijgen, en waar we helemaal achter staan, is Science Selective.
Deze komt in 3 soorten: 
Junior (lichtgroene verpakking) MEER INFO
Konijn (groene verpakking) MEER INFO
Mature 4+ (donkergroene verpakking) MEER INFO

Het grote voordeel van dit voer is dat eerst en vooral de konijnen niet selectief kunnen gaan eten, wat bij de minder goede gemengde voeders wel het geval is.  Alle brokken zijn gelijk, en zijn trouwens ook volledig aangepast aan de behoeften van je konijn, vandaar ook de 3 verschillende variëteiten.

Wat de Science Selective voeders gemeenschappelijk hebben is het volgende:
* een hoog vezelgehalte, gaande van 19% tot 25%, wat uitstekend is voor een goede spijsvertering en de ontwikkeling van een gezond gebit.
* lijnzaad, dat zorgt voor een aanvulling van Omega 3 en 6 en zorgt voor een gezonde vacht en huid
* zonder toegevoegde suikers en kunstmatige kleurstoffen (vandaar ook de "saaie" kleur, maar wel gezonder!)

En uiteraard is elke soort verder aangepast aan de behoeften van het konijn in kwestie, zo is bij de Junior variant meer eiwit aanwezig voor een goede groei en ontwikkeling, en is bij de Mature 4+ die eiwitten en ook de suikers net verminderd om overgewicht te voorkomen bij de minder actieve konijnen.

Het is geen goedkoop voer, maar is zeker één van de beste op de markt, en we zijn er zeker van dat je ook dierenartskosten kunt uitsparen door goede voeding voor te schotelen aan je konijn.

En wij zijn uiteraard héél dankbaar dat we van Supreme Petfoods ook zoveel lekkers mogen ontvangen voor de opvangkonijntjes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.