Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 29 november 2014

Napoleon versus konijnen

Ik kwam onlangs een leuk verhaal over Napoleon Bonaparte tegen in verband met konijnen, en besloot om het even voor jullie te vertalen!

We kennen uiteraard allemaal het verhaal van de Slag bij Waterloo, waar Napoleon zijn grootste nederlaag behaalde op 18 juni 1815. Het was uiteraard een vernedering, maar zeker niet zijn meest vernederende nederlaag... Die vondt namelijk een paar jaar eerder plaats.
In juli 1807 werd de Vrede van Tilsit getekend, en was een samenwerkingsovereenkomst tussen Frankrijk, Rusland en Pruisen, waar er voorheen oorlog mee was.  Om dit verdrag te vieren, stelde Napoleon voor om een jachtpartij te organiseren voor alle edellieden en als prooi werden konijnen uitgekozen.
Zijn rechterhand Alexand Berthier wou Napoleon verrassen, en hij kocht honderden (andere bronnen zeggen duizenden) konijnen om ervoor te zorgen dat er genoeg waren om af te schieten door Napoleon. Nu, hoeveel precies doet er niet toe, het waren er gewoon véél!
De konijnen werden in kooien naar het "jachtveld" gebracht, en toen de stoet van Napoleon en zijn gevolg arriveerde, werden de kooien opengemaakt. Maar vreemd genoeg begonnen de konijnen niet weg te lopen van schrik! In tegendeel zelfs!
Ze vormden samen een grote groep, en begonnen richting Napoleon te lopen.  Het waren namelijk geen wilde maar tamme konijnen die in de boerderijen in de buurt opgekocht werden, en ze dachten dat Napoleon hen eten kwam brengen. Ze liepen dus gewoon recht op de man af. Soldaten probeerden nog een muur te vormen om hen tegen te houden, maar de groep splitste in twee, en liep zo verder achter de linie. Van militaire skills gesproken! Ze bestormden Napoleon veel sneller als dat de revolutionairen de Bastille hadden bestormd!
Napoleon moest de konijnen echt van zich afslaan, en probeeren zelfs langs zijn benen naar boven te klimmen.  Uiteindelijk bereikte hij zijn koets, en naar het schijnt is het laatste konijn na heel wat kilometers van de koets gegooid. Zo zie je maar, konijnen zijn sociale dieren en in groep staan ze sterk, zelfs tegen keizer Napoleon!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.