Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 1 november 2014

Hooi of stro

Nu de nachten weer kouder worden, is het misschien best om dit ook weer even onder de aandacht te brengen!
Hooi of stro, veel mensen zonder konijnen weten zelfs het verschil niet tussen de twee.
Hooi is gemaakt van grassen (al dan niet in combinatie met kruiden) en zou onbeperkt beschikbaar moeten zijn voor de konijnen.  Hooi is het basisvoedsel. Kwaliteitshooi zou groenig van kleur moeten zijn, en weinig kleine stukjes of stof bevatten.
Stro zijn stengels van graansoorten, en zijn vaak dikker van structuur en geel van kleur.  Voor de koude dagen is het beter om veel stro te geven, zodat ze er zich goed in kunnen nestelen en warm blijven. Sommige konijnen vinden het stro ook gewoon lekker.

Zorg er zeker voor dat buitenkonijnen voldoende schuilplaats hebben, want vaak is het slaaphok niet voldoende... Door plexiglas voor de tralies te doen, kun je de schuilruimte vergroten.
Om het jezelf wat makkelijker te maken tijdens de koude en natte dagen voor het kuisen van het hok, kun je ook opteren om een toiletbak in het slaaphok te plaatsen.  Als ze daar in plassen en keutelen, kun je die makkelijk mee naar binnen nemen om weer klaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.