Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 17 september 2013

Lief en leed uit het Vrolijke Konijnenhol

Het is al weer een eindje geleden dat we jullie geïnformeerd hebben over het reilen en zeilen van de opvang. Dus bij deze even een klein overzichtje van de laatste nieuwtjes.

* Blijkbaar vinden sommige konijnen het tof om uit de hoge rennen te ontsnappen. Geen idee hoe ze het doen, want de rennen zijn toch behoorlijk hoog.  We hebben dus platen over de hokken moeten leggen om het ontsnappen te vermijden, maar sommigen raken zelfs met de platen er nog uit! Gelukkig kunnen we de konijnen ook meestal snel terug vangen...

TOTO was uitgebroken en huppelt meestal rond in de stallen, maar op een morgen vond Ann hem vast met zijn hoofdje in de grote buitenren.  Gelukkig kon ze hem vrij snel bevrijden, maar we weten dus niet hoe lang hij daar al zo gezeten heeft.
WHISKY heeft zich ook niet onbetuigd gelaten, want hij vond het ook beter buiten het hok.  Toen we hem terug konden vangen, bleek hij een kapje in zijn neus te hebben, waarschijnlijk te dicht bij een ander hok in de buurt gekomen...
Dit was al even geleden gebeurd, maar deze week koos BINKY het hazenpad, en huppelde vrolijk rond in de stallen.  En hij was op vrijersvoeten, want ook DAISY was ontsnapt.  Dus het is goed mogelijk dat we over een maandje nog een pakketje krijgen, want Binky is pas vandaag gecastreerd...

* Afgelopen zaterdag is KRUIMEL samen met de vrouwtjes YETI en XANA verhuisd naar Melanie. We zijn er zeker van dat ze daar een goede thuis gaan hebben!!!
De dames
Kruimel

* We kregen deze week ook het nieuws binnen dat FREYA helaas overleden is.  Ze waren op reis geweest, maar de konijntjes werden uiteraard goed verzorgd door familie.  Ze deed toen iets wat ze normaal gezien niet veel deed, namelijk naar hen toe komen om te knuffelen.  Maar 's anderendaags bleek ze suf, en een beetje later was ze dood... Maar blijkbaar heeft ze nog voor een leuke verrassing gezorgd, want er bleken 4 kleine konijntjes rond te huppelen op het grote terrein... Helaas weten we vaak ook niet de volledige achtergrond van de konijntjes die in de opvang binnenkomen, of hun leeftijd of medische toestand, dus helaas kunnen zo'n zaken wel gebeuren.  Maar ik ben er zeker van dat ze daar nog een paar gelukkige maanden heeft gekend!
Slaap zacht, lieve Freya...

* We hebben door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen ook wat problemen met de huisvesting van de konijnen.  Zo erg zelfs dat we mensen die konijnen wilden komen afstaan tijdelijk hebben moeten weigeren.  Het was binnengeregend, en ook het grondwater steekt op... Gelukkig zitten alle konijnen op palletten en zorgen we uiteraard dat ze zo droog mogelijk staan.  Dus laat ons hopen dat de oude stallen het niet laten afweten.

* En nog slecht nieuws.  Deze morgen stond Bernardo, de galgo van Ann te blaffen en te kijken over de weide. Tijdens de voederronde bleek dat YVETTE aangevallen geweest is door een vos.  Een aantal konijnen die permanent bij Ann verblijven, zoals Bollie, Polly, Miss Albino, Yvette en Isis wonen samen in één van de paardenboxen.  Maar blijkbaar moet de vos daar dus ingeraakt zijn, met alle gevolgen vandien.  We gaan jullie de gruwelijke details maar besparen... En de andere konijnen stonden rond haar te kijken van "Wat is er hier gebeurd?"  Blijkbaar moet Bernardo de vos geroken hebben en weggejaagd hebben met zijn geblaf, maar leuk is anders.  We zijn allemaal dierenvrienden, maar hebben toch liever geen vossen in de buurt die het gemunt hebben op de kippen of de konijnen...
Slaap zacht in de konijnenhemel...

* En op de koop toe hebben we ook gisteren op het onverwacht inspectie gehad van de FOD in verband met onze definitieve erkenning als opvang.  Er was niemand thuis, alleen iemand die de afbraakdingen aan het opladen was, dus we weten absoluut niet hoe en wat... Dus laat ons duimen dat dit ook positief afloopt.

* Vandaag zijn drie konijnen binnengebracht voor castratie, namelijk Binky, Elmo en Frits.  Elmo is er precies niet zo goed aan toe, maar dat was hij al een hele tijd niet. Graatmager en weinig eten, en hij mag in de opvang blijven wonen.

Het tij mag stilaan beginnen keren, en hopelijk is er snel beter nieuws op komst!!!

1 opmerking:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.