Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 29 september 2013

Isoleren van het konijnenhok

Omdat de nachten nu toch ook stilaan weer kouder aan het worden zijn, ben ik vandaag onder een stralend zonnetje (en een frisse wind) weer aan de slag gegaan om de twee konijnenhokken te isoleren.
Ik kocht een rol radiatorisolatie in de Lidl of de Aldi, omdat ik vermoed dat zo'n laagje toch ook wel voor wat extra warmte (of warmtevasthoudend tenminste) kan zorgen...
Dus het grote hok is geïsoleerd bovenop de houten platen tussen het eerste verdiep en de "zolder", waar ik o.a. hun voer bewaar.
Tegen de houten platen tussen verdiep en zolder ligt nu die isolatielaag, dan de houten tussenschotten erop en nog een laagje met oude stukken van de strijkplank die ik er vorige winter ingelegd had...

Detail van de aluminiumkant met witte isolatielaag
(Heb deze kant hier aan de bovenkant, omdat het soms durft binnendruppelen aan het hok)

En in het kleine hok van Flokje en Hazel heb ik met duimspijkers dit aan de bovenkant van het hok bevestigd, uiteraard aan de binnenkant.  Met het afgesneden overschotje, heb ik ook de kier in het midden van het hok dichtgemaakt, en ook de bovenkant wat afgeschermd.  Ik heb er wel op gelet dat er op een paar plaatsen wel nog lucht binnenkan voor de ventilatie.
Hun bovenvenster had ik al eerder winterproof gemaakt door er plexiglas en jute aan te hangen.
Bovenkant is nu netjes geïsoleerd

Ook tussen slaaphok en bovenhok is een stukje bevestigd, en aan de bovenkant.
Aan de buitenkant de jute en plexiglas tegen de tralies bevestigd, zodat ze ook boven droog en windvrij kunnen zitten.  Hier zet ik ook hun potje met korreltjes.

Detail van de bovenste laag met het afgesneden restje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.