Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 28 september 2013

GOED TERECHT: Mientje

We hebben op 9 september een lief hangoortje gaan ophalen bij een "hobbykweker" in Brugge.  Blijkbaar ging het om een konijntje van één jaar oud, en blijkbaar moest het dringend weg, omdat ze ook niet goed voor haar jongen zorgde. Alle voedsters zouden dat moeten doen bij de hobbykwekers, dan zouden er misschien ook een stuk minder konijntjes aangeboden worden. De garage was ingericht vol hokken met konijnen en ook cavia's als ik me niet vergis.
De kweker nam haar aan het nekvel uit haar hokje, en dan ging mijn haar helemaal rechtstaan. En blijkbaar kreeg ze ook heel weinig groenvoer, maar dus enkel korrels. Heel wat anders dus dan in onze opvang, want hier krijgen ze een overvloed aan groentjes en fruit!
Eenmaal hier, kreeg ik haar absoluut niet uit haar bench, en het heeft veel moeite gekost om haar er dan effectief uit te halen.  En het bleek ook een ontzettend bang nijntje te zijn..
Ann besliste meteen om het konijntje zelf te adopteren, en op te nemen in haar groep met grote konijnen en de hangoren.  En we moeten zeggen: ondertussen is deze lieve meid al helemaal opengebloeid en houdt ontzettend van het gezelschap van de andere konijntjes en de vrijheid om te huppelen!!!
Dit zijn foto's van toen ze nog bij Vicky in Oostkamp tijdelijk verbleef...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.