Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 28 september 2013

Grote reorganisatie in de opvang

Samen met de vrijwilligers Kelly en Eline ben ik vandaag aan de slag gegaan om grote kuis te doen in de 10 rennen, en het geheel ook weer te reorganiseren, zodat alle rennen weer beschikbaar zouden zijn.  Want door het kapotte raam en de regen van een paar weken terug, waren twee rennen onbruikbaar geworden.

Dit was de situatie deze morgen: drie rennen helemaal rechts, eentje helemaal achteraan links, drie in het midden en twee tegen de wand (niet op de foto). Het waren dus de achterste rennen aan de rechterkant die moesten verhuizen om weer te kunnen gebruiken.


En na een paar uur zwoegen, kuisen en sleuren met de paletten en de rennen, is dit ons eindresultaat:
De linkerkant is quasi hetzelfde gebleven, alleen hebben we de paletten iets meer naar achteren geschoven, zodat de doorgang naar het tweede deel nu iets makkelijker verloopt.
Aan de rechterkant staan nu 4 rennen in plaats van 3, zodat de poort naar de andere stal weer open kan, dat is zeker handig in de winterperiode!  De achterkant is nu vrij, zodat het geen kwaad kan moest het opnieuw binnen regenen.  Op die plaats staan nu een paar transportboxen.
Langs de kant staan nu 2 i.p.v. 3 rennen, maar we hebben alles zo goed mogelijk georganiseerd, zodat er meer doorgang mogelijk is, met de kruiwagen bijvoorbeeld.
Op de rennen liggen nu ook isolatieplaten, om te vermijden dat de konijnen ontsnappen. Hoe ze het doen, blijft me een raadsel, maar sommige konijnen zijn goed in ontsnappen.  Nog een geluk dat we ze ook wel snel weer kunnen vangen, want de meeste blijven wel in de stal om zich ergens te verstoppen!

Dus na deze vermoeiende maar vruchtbare dag, zitten alle konijntjes weer superproper en genieten ze van hun huppelruimte en de lekkernijen die ze voorgeschoteld kregen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.