MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 22 mei 2016

Vaccinatiedag bij Het Vrolijke Konijnenhol op zaterdag 28 mei 2016

Beter voorkomen dan niet genezen... Daarom organiseren we net als vorig jaar, een inentingsdag voor konijntjes!  Op die manier kun je aan een gunsttarief langskomen in de opvang, en zal een dierenarts het vaccin plaatsen en je konijn nakijken (oa tanden en luisteren naar de longen).

Laat je konijn(en) dus zeker vaccineren tegen de gekende konijnenziektes Myxomatose en VHS.  Meer info over deze ziektes vind je op http://www.knagers.net/inenting.htm  Deze ziektes worden overgebracht door besmette muggen, dus het is ook sterk aan te raden voor binnenkonijnen, want uiteraard komen muggen ook binnen in huis!


Elk konijntje wordt ingeënt met Novibac, die hen beschermt tegen beide ziektes.  De kostprijs voor deze inenting is 20€ per konijntje.

Indien gewenst kunnen de konijnen ook ingeënt worden met Cunipravac, om te beschermen tegen RHD2.  De kostprijs hiervoor is 15€ per vaccin, het dient na 6 weken geboost te worden (begin juli) en is 6 maand geldig.

De inentingen worden gedaan door één van onze vaste dierenartsen, die ook een kleine checkup doet van het konijn. Indien gewenst kan Vicky ook de nageltjes nakijken en knippen.
We vragen uiteraard iets meer dan de prijs van de inenting alleen, maar dit komt alleen maar de konijntjes van de opvang ten goede.  Op die manier zamelen we ook weer extra centjes in om ook onze opvangkonijnen standaard te vaccineren voor ze naar hun nieuwe thuis gaan.

INSCHRIJVEN KAN TOT EN MET ZONDAG 22 MEI

We vragen aan de geïnteresseerden om volgende stappen te ondernemen:
* inschrijven via mail en melden hoeveel konijnen je wenst in te enten
* het totale bedrag over te schrijven op onze rekening voor de vaccinatiedag (BE89 9730 8729 5485
(IBAN ARSPBE22)
* op zaterdag 28 mei tussen 9u en 12u langskomen met de konijnen voor hun vaccinatie.  Als ze eerder al ingeënt zijn, gelieve hun inentingsboekje ook mee te brengen.  We spreken per gezin een moment af waarop ze verwacht worden, zodat niet iedereen op hetzelfde moment aankomt en te lang moeten wachten... Als een bepaald moment je beter uitkomt, gelieve dit ook in de mail te vermelden!

Je kan ook even een kijkje nemen bij de opvangkonijnen, en we zullen ook een aantal spulletjes te koop aanbieden om onze opvang draaiende te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.