MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de winter door

Konijntjes veilig de winter door
Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden! Klik op de tekening hierboven om naar het blogberichtje te gaan.

maandag 2 mei 2016

Konijn alleen of per 2 ???

Een tijdje geleden gelezen op Facebook en wou deze gegevens ook graag met jullie delen...
Op konijnengroepen woedt regelmatig de discussie over het houden van 1 konijn alleen, of toch per 2...

Een aantal conclusies uit onderstaande info, die het duidelijk moeten maken dat konijnen echt wel sociale dieren zijn en bij voorkeur in koppels gehouden zouden moeten worden...

- In Nederland worden zeshonderdduizend konijnen als huisdier gehouden. Ongeveer 72 procent daarvan, 430 duizend, leeft alleen. Ter vergelijking: in het wild leven konijnen in groepen van mannetje, tot vijf vrouwtjes en een aantal jongen. (Trouw)
- Konijnen rusten het liefst daar waar andere konijnen ook al liggen te rusten voor de helft van hun rusttijd zijn de lichamelijk in contact met andere konijnen. (Bron: Livestock Research Wageningen)
- Het onderzoek liet zien dat de gemiddelde levensverwachting van de konijnen 4.2 jaar was (de maximale levensverwachting is 13 jaar) en solitaire huisvesting lijkt de levensverwachting te reduceren.(Universiteit van Wageningen)
De voordelige effecten van huisvesting in paren en daarmee afnemende abnormale gedrag, suggereert dat huisvesting in paren beschouwd zou moeten worden als een alternatief voor individuele huisvesting van laboratorium konijnen. (universiteit van California)
Info (even kopieren in je internetbalk):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.