Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 15 april 2018

Zelf speelgoed knutselen voor je konijn

kartonnen dozen
Ja, je leest het goed, speelgoed voor je konijn. Een konijn vindt het namelijk ook heel leuk om te spelen. En het leukste van konijnenspeelgoed is dat het niet duur hoeft te zijn en je het nog zelf kunt maken ook. Hier vind je een aantal tips voor leuk konijnenspeelgoed.

Konijnenkasteel

 Haal bij de supermarkt een grote doos waar je konijn in past. Kijk of er geen nietjes of andere enge dingen inzitten waar je konijn zich aan kan verwonden. Knip er een grote deur uit en een klein raampje. Klaar!
Je kan het zo groot en mooi maken als je wilt. Klik hier voor een site met een voorbeeld van een heus konijnenkasteel!

Konijnengangen

Als je je konijn lol wilt laten beleven dan moet je dit eens proberen. Haal bij een doe-het-zelf-winkel of bouwgroothandel een PVC regenpijp waar je konijn goed doorheen past. Als hij het eenmaal door heeft dan zul je je konijn regelmatig kwijt zijn omdat hij in de buis zit. Minder grote konijnen passen ook door een kartonnen koker, deze kun je halen bij de tapijtzaak. De kokers gebruiken ze namelijk om vloerbedding op te rollen.
TIP: Vaak liggen er ook regenbuizen die ze niet meer gebruiken op een bouwterrein. Doe wel voorzichtig en vraag netjes of je een buis mag meenemen. Kies een buis die nog niet gebruikt is.

Dekbedpret

Konijnen vinden het heerlijk om in een dekbed te graven. Dus als je nog een oud dekbed hebt kun je die eens aan je konijn(en) geven. Let er wel op dat ze de vulling niet opeten!

WC-rollen

Verzamel eens zoveel mogelijk lege wc-rolletjes, stop deze in een lage doos en kijk hoe je konijn reageert.
Je kunt ook een wc rolletje vullen met wat hooi (met of zonder smaakje), je konijn zal het wc rolletje opeten, maar dat is niet zo erg. 

Ringwerpen

In de supermarkt verkopen ze vaak ook pannen en schalen, tussen deze pannen zitten kartonnen ringen. Neem er een paar mee voor je konijn en je zult zien dat je konijn er veel plezier aan beleeft.

Lintje

sommige konijnen vinden het leuk om met een lintje te spelen. Ze nemen het op in de bek en slepen het overal mee naar toe.Het beste kun je een lintje gebruiken van natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld een strook katoenen stof of papier. Dit is het minst schadelijk als het wordt opgegeten.

Vogelspeelgoed

Ook vogelspeelgoed is erg populair bij konijnen. Vaak is het gemaakt van touw en hangen er houten blokken en een belletje aan. Het is bedoeld om aan de bovenkant van de vogelkooi te hangen, maar konijnen vinden het ook heel leuk om tegenaan te boxen in hun kooi. Of je legt hem op de grond zodat ze ermee rond kunnen slepen.

Kleine flesjes

Superhandig om mee te nemen: de kleine flesjes frisdrank. Gooi het lege flesje niet weg maar neem het mee naar huis, zet ze neer op de grond voor je konijn. Na een tijdje zal je konijn ze omduwen. Leuk is het om een paar flesjes te vullen met water, zodat je konijn harder moet duwen. Misschien vindt je konijn het wel leuk om met jou te kegelen. Jij zet de flesjes rechtop en je konijn duwt ze om. Hoe snel kan je konijn ze allemaal omgooien?

Telefoonboek

Eens in het jaar dan valt ie weer in de bus; de nieuwe telefoongids. Gooi de oude niet bij het papierafval, maar geef hem aan je konijn. Hij kan er lekker aan knagen en er zijn konijnen die de bladzijden kunnen omslaan. Kan jouw konijn dat ook?

Snoepjesboom

Voor deze verwennerij heb je waarschijnlijk wel even hulp nodig. Zoek een flink stuk, niet giftig, hout en boor hier gaten in op verschillende hoogtes. In deze gaten kun je lekkers stoppen zoals: wortel, verse groene kruiden, wortelloof. Om de boom af te maken doe je een flinke pluk hooi er bovenop.
TIP: Geef alleen lekkers waar je konijn aangewend is!

Hindernisbaan

Konijnen zijn goede springers daarom is het leuk om ze dingen te geven waar ze overheen kunnen springen. Je kunt zelfs een heel parcours opzetten met aan het einde een lekker beloning (wat wortelloof bijvoorbeeld).
Wat je kunt gebruiken als hindernis: bakstenen met een plankje erop, een regenbuis die je overdwars legt, een stapeltje boeken, een schoenendoos, enzovoort. Maak de hindernissen niet te hoog en dwing je konijn niet, het is een spelletje! Misschien dat je konijn het niet meteen begrijpt, moedig hem dan aan en doe het een paar keer voor terwijl je je konijn roept.

Handdoek lol

Vraag me niet waarom, maar konijnen kunnen reuze veel plezier beleven aan een oude handdoek. Leg deze neer en je konijn zal de handdoek verplaatsen, mee slepen, aan knagen, in graven.
TIP: Als je merkt dat je konijn van de handdoek gaat eten, verwijder deze dan. Handdoek stukjes kunnen voor een verstopping zorgen in de darmen. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je konijn ziek wordt!

Touwtrekken

In de dierenwinkel kun je hondentouw kopen. Dit is niet alleen leuk speelgoed voor honden maar ook voor konijnen! Ze kunnen er lekker aan knagen en ermee slepen. Mijn konijn verstopte het touw altijd in een doos. Wat doet jouw konijn ermee?

2 opmerkingen:

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.